CHP Eskişehir'de seçim seferberliği!

CHP Eskişehir İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantı ile partinin belediye başkan adayları tanıtıldı.

15 Ocak 2024 Pazartesi 14:44
CHP Eskişehir'de seçim seferberliği!

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de katıldığı toplantıda yeni Büyükşehir Adayı Ayşe Ünlüce, Tepebaşı Belediye Başkanı ve başkan adayı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı ve başkan adayı Kazım Kurt ve CHP İl Başkanı Talat Yalaz da yer aldı.

Eskişehir’de bir seferberlik ilan edilmiş gibi seçimlere çalışacaklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Tüm partililerimize il yönetimine büyük görev düşüyor çok iyi bir takvim yapılmalı özellikle kadınlar çok iyi çalışmalı. Türkiye’nin parlak bir istikamete erişmesi gelişmesi ve kalkınması kadınlar ve gençlerle olacak. Belediye başkan adayları arkadaşlarımızla 25 senedir çalışıyoruz, bakmayın arada bazı sorunlar oldu ama bitti. Tepebaşı ve Odunpazarı belediye başkanlarıyla birlikte tüm gayretimiz ile Ayşe hanımın kazanması için çalışacağız. Gerek hocalığım sırasında sağladığım açıköğretimde devletin sağlayamadığı fırsat eşitliği konusunda, gerekse başkanlığım sürecinde şehircilikte hizmetlerim olduysa size bir hakkım geçtiyse, hakkımı helal etmem için Ayşe hanıma oy vermenizi istiyorum, aynı şekilde Tepebaşı ve Odunpazarı belediye başkanlarına oy vermenizi istiyorum.”

ÜNLÜCE: YILMAZ HOCA BUNDAN SONRA DA BİZE ÖNDERLİK YAPACAK

Ayşe Ünlüce ise, adaylık açıklamasında başkan adaylığı dolayısıyla duyduğu gururu mutluluğu ve heyecanı kelimelerle anlatmaya olanak olmadığını söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşun ve kurtuluşun partisi olduğunu belirten Ünlüce, Cumhuriyetin 100’üncü yılında bu önemli görevin bir Türk kadınına Eskişehirli bir kadına vermesi beni ayrıca çok mutlu etti. Umarım Eskişehirliler de aynı şekilde mutlu olmuştur.” diye konuştu. Ayşe Ünlüce sözlerini şöyle sürdürdü: “Yılmaz Büyükerşen’in farklı bir şehircilik anlayışı ile yarattığı bu şehri koruyacak ve kalkındıracak ekip şu anda karşınızda duruyor. Ahmet ve Kazım başkanımla birlikte bu eseri korumak ve yaşatmak için çok çalışacağız. 12 kırsal ilçemizi karış karış gezi hizmetlerimizi kentin en ücra köşelerine taşıyacağımızdan emin olun, ben seçimin başlangıcını il başkanlığında yapmak istedim. Tüm seçim sürecini de birlikte CHP yönetimi ile birlikte yürüteceğiz. Heyecanlıyım ve mutluyum çünkü bu kentte yaşanan değişimin dönüşümün canlı bir şahidiyim, değişimin önemli bir bölümünde de yönetici olarak görev aldım Yılmaz hocanın vizyonunu çok iyi anladığımı düşünüyorum, onun öğrencisi olarak görüyorum kendimi, bu bir bayrak yarışı ve Yılmaz hocam bayrağı bana devretti, benim için bundan daha büyük bir onur ve gurur olamaz bu nedenle bu yarışı kazarak bu hediyeyi Yılmaz hocama vermek istiyorum. Kendisine şükranlarımı sunuyorum, hocamızın hem Ahmet başkanımıza, hem kazım başkanımıza hem de bana önümüzdeki süreçte de önderlik yapacağına inanıyorum.”

AHMET ATAÇ: AYŞE BACIMIZA TÜM DESTEĞİMİZİ VERECEĞİZ

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise şöyle konuştu: “ İnsan hayatında bazı şeyler noktalanıyor. Çok değerli hocamızın da belediyecilik anlamında böyle bir ara verme gibi bir durumla… Tabi Yılmaz Hocam ile beraber sadece belediyecilikte değil ondan yıllar önce kardeş-abi ilişkimiz bugünlere kadar geldi. Bu seçimde de sıkıntılar oldu. Bildiğiniz gibi uzama oldu, yukarının karar vermesi uzadı. Bu hem bizi hem halkı tedirgin etti. Neticede bugüne geldik. Onlar böyle uygun gördüler. Tepebaşı’nda yeniden başlıyor gibi heyecanlı olacağım. Tepebaşı benim için çok kıymetli. Bana bir yönüyle bonus oldu, o anlamda çok mutluyum. Ben sevgili Talat’ı hep Tepebaşı ilçesi için görev planlıyordum ama öyle bir şey oldu ki il başkanı oldu. Ayşe için de ilçe belediyelerinden birini tasavvur ediyordum o da büyükşehir oldu. Demek ki iyi şeyler oluyor ve gerçekler yerini buluyor. Mutluyuz. Sevgili Kazım kurt ile sırt sırta vereceğiz, Ayşe bacımıza bütün desteğimizi vereceğiz. Eskişehir için 100. Yılda gerçekten bir kadın belediye başkanı yakışacak.

KAZIM KURT: KAZANMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da şu ifadelere yer verdi: “Parti Meclisimizin vermiş olduğu bir kararla adaylaşmamız gerçekleşti. Öncelikle büyükşehir adayı yapılan Ayşe Ünlüce’yi kutluyorum, başarılar diliyorum. Parti görevi olarak her türlü sorumluluğu üstlenerek kazanmamız için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Bizim için adaylık bir parti görevidir. Nerede olursa olsun o görevi canı gönülden yerine getirmeye hazırız. 25 yıldır Eskişehir’de büyük bir başarıyla belediye başkanlığı yapan Yılmaz Büyükerşen’e de hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Eskişehir halkı bu hizmetleri asla unutmayacak. Gönlümüzde ve kalbimizde de Yılmaz Hoca’nın düsturu ve belediyeciliği yol gösterici olacaktır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.