Asgari ücret sıfırlandı

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Gaye Usluer, “Asgari ücrete allayıp pullayarak yaptıkları zam daha emekçilerin eline geçmeden sıfırlandı.” dedi. 

16 Şubat 2022 Çarşamba 13:43
Asgari ücret sıfırlandı

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Gaye Usluer, “Asgari ücrete allayıp pullayarak yaptıkları zam daha emekçilerin eline geçmeden sıfırlandı. Ocak ayı verilerine göre açlık sınırı 4249 TL. Daha şimdiden işçi ve emekçi kitleleri 4253 TL’lik asgari ücretle yarı aç yarı tok yaşamaya mahkûm edildi.” dedi. 

ENFLASYONUN SORUMLUSU DIŞ GÜÇLER

Usluer açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar beceremedikleri her şeyi dış güçlere bağladılar. Son olarak AKP Grup Başkan Vekili Mahir Ünal ne dedi? ‘Bu zamları devlet yapmıyor, uluslararası piyasalardan gelen zamlar bir süredir yansıtılmaya başlandı.’Diyelim ki inandık. "Uluslararası piyasalardan gelen zamlar" diğer ülkelerde de böyle anormal zamlara yol açıyor mu? Avrupa'da en pahalı benzin, Avrupa'da en pahalı elektrik Türkiye'de. Ey AKP cevap ver neden? Aynı kişi bir mazeret daha üretiyor. ‘Dünyada da enflasyon arttı diyor. Bugün hiperenflasyon Amerika'nın yaşadığı bir sorun değil mi?’ diyerek cehaletin dibini buluyor. Amerika’da enflasyon yüzde 7 civarında. Hiperenflasyon ne demek? Enflasyonun yıllık yüzde 200'lere tırmandığı durumlar demek. Sorun bilgisizlikte, sorun bilime sırt dönmekte. Hazine ve Maliye Bakanı’ndan başlayarak öncelikle hepsine ekonomi dersi vermek gerekiyor. Hem de ekonominin alfabesinden başlayarak.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.