Kuryeler hakları için dernek kuruyor

Eskişehir’de resmi olarak kayıtlı 3 bin kuryenin haklarını korumak için Eskişehir Kuryeler Birliği kuruldu. Birliğin ikinci adımı dernekleşme olacak.

02 Şubat 2024 Cuma 14:48
Kuryeler hakları için dernek kuruyor

Düzenlenen basın açıklaması ile birliği tanıtan Başkan Gökay Başar; “Yıllardır var olan dernekleşme düşüncesini hayata geçirmek için 6 ay önce Kuryeler Birliği’nin kurmuştuk. Bugün dernekleşme yolunda önemli bir adım attık, 10 kişilik yönetim kurulumuz ile birlikte yakında üye almaya başlayacağız.” diye konuştu.  Dernekleşmeye gitme gerekçeleri hakkında konuşan Başar, “Kuryeler  çalışırken çok fazla mobbinge maruz kalıyor, kuryelerin özlük haklarına sahip çıkmak bunu yukarı çekmek, onlar için daha refah bir ortamda çalışma olanağı yaratmak için dernek kuracağız.” dedi.  

TRAFİK VE ALTYAPI SORUNLARI VAR

Eskişehir’de kayıtlı olmayanlar dışında resmi çalışan 3 bin kurye olduğunu ifade eden Başar,  şöyle konuştu: “Dün derneğimiz için ilk toplantımızı yaptık, sorunlar üzerine tartıştık ve bir rapor hazırladık. Tramvay kaynaklı trafik sorunumuz, altyapı kaynaklı yollarla ilgili sorunlarımız var; kar, yağmur yağdığında ulaşımda zorlanıyoruz. Özellikle yerel seçim öncesi bizi samimiyetle dinleyecek çözüm getirecek her siyasi ile de bu konularda görüşmeye hazırız.”

BİR SONRAKİ ADIM SENDİKALAŞMA

Bir sonraki hedeflerinin sendikalaşma olduğunu aktaran Başar, şunları söyledi: “Biz, esnaf kurye modeli ile çalışıyoruz ve bu nedenle SGK’mız yok, kağıt üzerinde patronuz ama aslında sahada çalışan işçileriz. Bu nedenle sendikaya üye olamıyoruz ve bir sendikamız yok ve sırada sendikalaşma hedefimiz var.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.