Emekliye sadaka bile verilmedi

İYİ Parti 27’nci Dönem Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, emekliye verilen zammın sadaka bile olmadığını ifade etti.

18 Ocak 2024 Perşembe 14:07
Emekliye sadaka bile verilmedi

 

İYİ Parti 27’nci Dönem Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş emekliye verilen zammı değerlendirdi.

Emeklilerin can çekişmeye devam ettiğini ifade eden Yokuş, can çekişen emeklileri acınacak hale getirenlerin 2024 yılını emekliler yılı olarak kutlayacağını ifade etti.

Emeklilerle adeta dalga geçildiğini belirterek Yokuş, “22 yıldır ülkeyi yönetenler yine şaşırtmadı kötü ekonomi politikaların cezasını işçiden, memurdan ve asgari ücretliden sonra emekliye kesti. TÜİK’in uydurma rakamlarıyla enflasyonun belirlendiği bir ortamda emekliye yüzde 5 zammı reva gördüler. Her konuda adaletsiz davrananlar emekliye verilen zam oranında da adalet terasizini bir kez daha şaşırdı. Emekli vatandaşlarımızın bu ücretlerle ev kirası ve faturalarını ödeme şansı yoktur. Temel gıdaya erişimleri mümkün değildir. Emeklilerimize verilen bu zam sadaka bile değildir. Açlık ve sefaletin her geçen gün arttığı ülkemizde yaklaşık 16 milyon emeklimiz sefalet içinde yaşamaya devam edecek. Emekliye hak ettiği ve insanca yapabileceği ücret artışları en kısa sürede yapılmalıdır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Fahrettin YokuşEmekli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.