Demiryolcu memurlar mülakat kalksın istiyor

Birleşik Taşımacılık Sendikası Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarında yaşanan ayrımcılık ve hukuksuzluğun aracı olarak tanımladığı mülakatların iptalini için yürüyüş başlatacak.

15 Şubat 2024 Perşembe 14:21
Demiryolcu memurlar mülakat kalksın istiyor

Mülakatların kaldırılması talebi ile 19 Şubat tarihinde İstanbul ve Diyarbakır olmak üzere 2 koldan Ankara’ya yürüyüş yapılacak. 20 Şubat Salı günü Eskişehir’de karşılanacak grup 17.30’ da Eskişehir Garı önünde basın açıklaması yapacak. 21 Şubat tarihinde ise Ankara’da TBMM önünde yapılacak basın açıklaması ile TCDD yönetimi protesto edilecek. Sendikanın örgütlü olduğu (Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları) TCDD’nin mülakat ile yarattığı hukuksuzluğa ve ayrımcılığa karşı seslerini yükseltmek için böyle bir eylem organize ettiklerini ifade eden (Birleşik Taşımacılık Sendikası) BTS Eskişehir Şube Başkanı Çağlar Akar, “Sendikamız üyelerinin hak ve çıkarlarını korumak için her türlü mücadeleyi vereceğimiz bilinmelidir.” diye konuştu.

SONUÇ ALINAMASI

TCDD tarafından yapılan mülakatlarda hukuksuzluğu ve ayrımcılığı ortadan kaldıracak herhangi bir girişimde bulunmamakta ısrar edildiğini aktaran Başkan Akar, “Mülakatların kamera kaydına alınarak objektif, bilimsel yöntemler kullanılarak ve adil bir puanlama yapılarak sonuçlandırılmasını birçok kez talep etmiş bulunmaktayız. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) olarak ilgili kurum yöneticileri ile görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı öncesinde ve sonrasında yapılan görüşmelerden herhangi bir sonuç alınmadığı tarafımızca anlaşılmıştır.” ifadelerini kullandı.

MÜCADELEYE DEVAM

BTS Genel Merkez Yürütme Kurulu’nun şubelerle internet üzerinden toplantı yaparak öncelikli olarak üç (3) günlük mülakat protesto yürüyüşü kararı aldığın ifade eden Çağlar Akar, sözlerini şöyle sürdürdü: “BTS olarak daha önce ifade ettiğimiz gibi; mülakatların kaldırılmasını, bu sağlanana kadar yazılı puanların aynısının mülakat puanı olarak verilmesini, yazılı sınav sorularını Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü ya da bağımsız ilgili kurumlar tarafından yapılması gerektiğini, bu sınavların adil, objektif ve bilimsel yöntemlere dayalı bir şekilde yapılması gerektiğini savunuyoruz. Taleplerimiz dikkate alınıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz.”

Anahtar Kelimeler:
EskişehirBTSTCDD
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.