Öğrenci ve velilere tüketici haklarını anlattılar

Öğrenci ve velilere tüketici hakları, bilinçli tüketici olmanın önemi ve günlük alışveriş ve hizmetlerde nasıl daha bilinçli olabilecekleri anlatıldı.

22 Mart 2024 Cuma 15:04
Öğrenci ve velilere tüketici haklarını anlattılar

15 Mart Dünya Tüketiciler haftasında Eskişehir Cumhuriyet ilköğretim okulu ve okul aile birliğinin daveti üzerine öğrencilerin ve velilerin günlük yaşamlarında karşılaşabilecekleri tüketici hakları konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan bir etkinlik düzenledi. Konuşmacı olarak Tüketiciyi Bilgilendirme ve Bilinçlendireme dernek Başkanı Sülahi Özalp ve dernek yönetim kurulu üyesi Av Murat Kalkan’ın katıldığı bilinçli tüketici konularında öğrencilere ve velilere, tüketici haklarıyla ilgili temel bilgiler ve alışveriş sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar aktarıldı. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve bu kanunun getirdiği haklar, iade ve değişim süreçleri, garanti ve servis hakları gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı.

Sülahi Özalp şunları söyledi: “Tüketici hakları, herkesin günlük yaşamında karşılaşabileceği önemli bir konudur. Özellikle gençlerin bu hakları bilmesi, gelecekte karşılaşabilecekleri alışveriş ve hizmetlerde kendilerini korumalarını sağlayacaktır. Bu etkinlikle öğrencilerimize ve velilerimize bu konuda bilgi vererek, bilinçli tüketici olmalarına katkıda bulunmayı amaçladık.”

Etkinlik sonunda öğrencilerin ve velilerin tüketici hakları konularındaki soruları cevaplandırıldı. Ayıplı mal, mesafeli satış, sosyal medyanın daha bilinçli kullanılması konuları ön plana çıkarılarak öğrencilere internet kullanımının artıları ve eksileri anlatıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.