Erzurumlular Eskişehir'de Cağ kebap yaptı

ESKERDER'in düzenlediği çağ kebap etkinliğinde Eskişehir'de yaşayan Erzurumlular Hamamyolu Okullar sokakta bulunan dernek binasında bir araya geldi.

22 Nisan 2024 Pazartesi 14:06
Erzurumlular Eskişehir'de Cağ kebap yaptı

Eskişehir Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği (ESKERDER) Ramazan dolayısıyla ara verdiği faaliyetlerine yeniden başladı. 21 Nisan Pazar günü gerçekleştirilen ve  yoğun İlgi gören programla ilgili olarak konuşan Dernek Başkanvekili Abdulbaki Tekin, ESKERDER'in yeni kurulmuş bir dernek olduklarını hatırlatarak, "Eskerder olarak 5 ay önce kurulmuş olmamıza rağmen tel helva etkinliğinden, cağ kebap organizasyonlarına kadar çok sayıda faaliyet yürüttük. Ayrıca üyelerimizin yararlanması için Özel Anadolu Hastanesi, Özel Ümit Hastanesi, Özel Gürlife Hastanesi, Özel Eskişehir Göz Merkezi gibi çok sayıda kurum ve kuruluş ile özel indirim anlaşmaları imzaladık. Ramazan dolayısıyla faaliyetlerimize ara verdik. Ramazan sonrası ilk faaliyetimiz, Erzurum’un dünyaca ünlü lezzetlerinden bir olan cağ kebap organizasyonu oldu. Bu organizasyonlarla hemşerilerimizi bir araya getirmeyi, Eskişehir’de yaşayan Erzurumlu hemşerilerimizin birlik ve dayanışmasını pekiştirmeyi amaçlıyoruz. Bundan sonra da benzer faaliyetlerimiz devam edecek" dedi.

Projeler üretip kültür sanat etkinlikleri düzenleyeceğiz

Dernek olarak Eskişehir’de yaşayan on binlerce Erzurumlu bir araya getirmeyi arzu ettiklerini belirten Tekin, “Eskişehir’de yaşayan Erzurumluların birlik ve dayanışma ruhunu canlı tutmak için çok sayıda çalışmayı hayata geçirmek istiyoruz. Bunun için aralarında akademisyenlerin, iş insanlarının, esnafların, öğrencilerin, kadınların, engellilerin ve çocukların yer aldığı çalışma grupları oluşturacağız. Bu çalışma grupları, AB projelerinden, Kalkınma ajansı projelerine, bakanlık projelerinden yurt dışı destekli projelere kadar çeşitli alanlarda projeler üretecekler. Ayrıca oluşturacağımız bu gruplar, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleyecekler.” Diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.