Demet Evgar Lay’s ile Patates hasadını şehre taşıdı…

Demet Evgar, PepsiCo’nun sürdürülebilir ve yenileyici tarım uygulamalarını basın ile paylaşırken aynı zamanda tarımın hayatlarındaki büyük önemini vurguladı.

18 Ekim 2022 Salı 16:21
Demet Evgar Lay’s ile Patates hasadını şehre taşıdı…

Demet Evgar marka yüzü olduğu Lay’s ile birlikte temsili patates hasadı gerçekleştirdi. 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler gününe özel olarak PepsiCo Vakfı desteği ve Anadolu Meraları işbirliğiyle gerçekleştirilen Lay’s Yenileyici Tarım projesi için yapılan temsili hasat etkinliğinde Demet Evgar, PepsiCo’nun sürdürülebilir ve yenileyici tarım uygulamalarını basın ile paylaşırken aynı zamanda tarımın hayatlarındaki büyük önemini vurguladı. Kendisi de bir çiftçi kızı olan Demet Evgar basın toplantısı sırasında eğlenceli ve unutulmaz fotoğraf kareleri de verdi.

Demet Evgar konuyla ilgili olarak “Lay’s benim en sevdiğim atıştırmalıkların başında geliyor. Ama bu lezzetin marka yüzü olduktan sonra bu atıştırmalığın bir Lay’s paketi içinde elimize gelene kadar geçtikleri süreçleri daha da yakından tanıma fırsatı buldum. Lay’s’in bu topraklara, doğaya ve çiftçilerimize sağladığı katma değerin çok önemli olduğunu gördüm. Lay’s Yenileyici Tarım projesi Türkiye’de yenileyici tarım uygulamalarını çiftçiler arasında yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Lay’s’in eşsiz lezzetinin sırrı yerel üretimde ve markamız bunu destekleyecek tüm faaliyetleri yerine getiriyor. Sadece çiftçiye alım garantisi vermekten bahsetmiyorum; tohumundan sulamasına kadar en ince detaylarda bile Lay’s çiftçilerimizin yanında duruyor. Bunu anlamlı ve değerli buluyorum. Çevreyi korumak, sürdürülebilir olmak hem bizim topraklarımız hem de dünya için hayati öneme sahip.

Lay’s ile bugün sizlerle Dünya Kadın Çiftçiler Günü için bir araya geldik. Kadınların emeklerinin her alanda olduğu gibi tarımda da çok önemli olduğunun altını çizmek istiyorum. Unutmamak gerekir ki tarım bir aile işidir. Bir çiftçi kızı olarak bunu çok iyi biliyorum…

Tarımda daha az kaynak tüketerek daha fazla verim almak mümkün ve dünyanın buna ihtiyacı var. Tarımda yeni metotlar, inovasyon ve teknoloji bunu mümkün kılıyor. Lay’s ülkemizde tarımın sürdürülebilirliğine ciddi bir katkı yapıyor. PepsiCo Vakfı desteği ve Anadolu Meraları işbirliğiyle hayata geçirilen Lay’s Yenileyici Tarım projesi bu projelerden biri… Projeyle birlikte hem tarım yapmanın hem de toprağımızı korumanın mümkün olduğunu görebiliyoruz. Bu markayla birlikte çalıştığım ve sadece ülkemiz için değil, gezegenimiz için önemli bir işlevi yerine getiren PepsiCo ailesinin bir parçası olduğum için çok mutluyum.

Proje içerisinde hibe desteği alan ve eğitimlere katılan kadın çiftçilerimiz var. Hepsine buradan sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Çok zor bir iş yapıyorlar. Emek yoğun bir organizasyonun içerisindeler. Toprak ana kendi gibi anaların uğraşlarını yanıtsız bırakmıyor. İyi ki varlar. Kendi annem de dahil olmak üzere tüm kadın çiftçilerimizin gününü kutluyorum.“ dedi.

Türkiye’nin dört bir yanındaki patateslerle, özenle üretilen Lay’s, tarımsal sürdürülebilirlik konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. PepsiCo Türkiye çatısı altında yürütülen tarımsal faaliyetlerle Lay’s, yerel üretimi desteklerken; çiftçilere, tedarikçilere ve Türkiye ekonomisine de katkı sağlıyor. Hayata geçirilen tarımsal uygulamalarla, çiftçilere pek çok alanda verimlilik artışı sağlanıyor.

PepsiCo’nun benimsediği Pozitif tarım stratejisi kapsamında dünyada 2030 yılına kadar, 28,3 milyon dönüm arazide yenileyici tarım uygulamalarının hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Basın toplantısında konuşan PepsiCo Yiyecek Kategorisi Kıdemli Pazarlama Direktörü Seren Çankırı : ‘’ Lay’s Yenileyici Tarım Projesi’ni ülkemizde toprak altı ve üstü canlılık ve bereketin güçlenmesi, doğal sistemlerin direncinin yükselmesi ve biyolojik çeşitliliğin artması için çalışan Anadolu Meraları ile iş birliği içinde Konya’da gerçekleştirdik. Çeşitli yenileyici tarım uygulamalarının gerçekleştirildiği arazimizde ilk hasat ile birlikte oldukça verimli sonuçlar elde ettik. Çiftçilerimize gerekli eğitimler vererek aynı zamanda tarımın daha bilinçli ve modern yöntemlerle yapılmasına, çiftçilerin dayanıklılığı ve refahının artmasına da katkı sağlıyoruz. Yapılan tüm bu çalışmalar sayesinde uygulama arazisinde yapılan bitki besleme ve koruma yöntemlerinde kullanılan girdiler, konvansiyonel üretime oranla; patateste yaklaşık yüze 70, mısır, ayçiçeği ve şeker pancarında ise yaklaşık yüzde 20 oranında azaltıldı. Bu sonuçlara çiftçilerimizin şahit olmaları çok önemli. Bu kapsamda uygulama arazimizde yaklaşık bin çiftçiyi desteklemek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eğitim faaliyetlerimizde 200 çiftçinin, hibe destekleriyle 75 çiftçinin yanında olarak onları destekliyoruz.’’ diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.