15 yaşında dünya şampiyonu oldu

15 -19 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşen Kick Boks Dünya Kupası’nda Eskişehirli dövüş sporcusu Ceylin Çiftci 15 yaşında Dünya Şampiyonu oldu.

21 Mayıs 2024 Salı 15:32
15 yaşında dünya şampiyonu oldu

Ceylin Çiftçi, 7 yaşında tekvando ile başladığı dövüş sporlarında önce Muay Thai’de geçtiğimiz Aralık ayında Avrupa Birincisi, şimdi ise Kick Boks’ta Dünya Şampiyonu oldu. Turkish Open Kickboksing Word Cup Organizasyonu’nda dünya şampiyonu olan sporcu Ceylin Çiftci, antrenörü Alp Ercan Güven ve annesi ile birlikte şampiyonluk sürecinde yaşadıklarını anlattı.

DAYAK YİYEREK ÖĞRENDİ

Dövüş sporlarına başladığında bu sporun kendisine göre olmadığını düşünen Ceylin Çiftçi, “Çünkü öncesinde cimnastik ve bale yapıyordum bunlardan sonra tekvando çok sert geldi, herkes bu spor için çok naif olduğumu söylüyordu.” diye konuştu. 15 yaşına kadar pek çok müsabakaya çıktığını ifade eden Ceylin Çiftçi, ilk zamanlar çok yediğini ancak, dayak yiyerek dayak atmayı öğrendiğini söyledi. Dünya kupasında derece yapmayı istediğini ama birincilik beklemediğini anlatan genç sporcu sözlerini şöyle sürdürdü. “Desteği için anneme çok teşekkür ediyorum. Hedefim; milli takıma girebilmek, Ocak ayından sonra bunun için mücadele edeceğim. Spor yapmak bana çok şey kattı, arkadaş çevremdeki herkes sporcu, sosyal medyaya girecek vaktim bile yok, derslerim de iyi çünkü spor sayesinde programlı çalışmayı öğrendim.”

DİLEK ÇİFTCİ: “KIZIMIN DAYAK YEMESİNİ İZLEMEK ZORDU”

Kendisini dövüş sporu tutkunu olarak tanımlayan anne Dilek Çiftci ise; 17 yaşında dövüş sporlarına yazılmış ancak sonra sakatlanır korkusu ile babası izin vermemiş. Dövüş sporcusu olmanın çocukluk hayali olduğunu anlatan anne Çitfçi, “Bu nedenle daha 7 yaşındayken kızımı tekvando ile tanıştırdım ve 15 yaşına kadar da pandemi dışında hiç ara vermedi.” ifadelerini kullandı. Kendisi de 3 yıldır Dövüş Hakemliği yapan anne Çiftçi, ilk zamanlar karşılaşmaları izlerken çok zorlandığını, kızının dayak yemesini izleyemediğini anlattı. Totem yaparak, kızının ilk maçını hiçbir zaman izlemediğini dile getiren Anne Çiftci, “Kızımın dayak yediği zamanlar hala zorlanıyorum ama maçtan sonra konuştuğumuzda canının çok yanmadığını söylüyor bu beni rahatlatıyor.” şeklinde konuştu.

ANTRENÖR GÜVEN: DÖVÜŞ SIRASINDA CEYLİN’İN KULAĞI BENDEDİR

Ceylin Çiftci’nin antrenörü Alp Ercan Güven, ise şunları söyledi: “Ceylin, 15 - 19 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilen Dünya Kupasında 60 kilo Kick Boks Yıldızlar Dünya Şampiyonu oldu ve bize büyük bir gurur yaşattı, zorlu maçlar çıkarttık, eleme maçından sonrası bizim için daha da zorluydu ama muhteşem bir turnuvaydı. Rakipleri izleyerek analiz etme şansımız oldu, dersimizi iyi çalıştık, Ceylin müsabakalar esnasında da kulağını benden ayırmadan verdiğim taktikleri anında müsabakaya yansıtarak sonuca varmasını bildi. Kazandığı bu tecrübeler ve hırsıyla gelecekte gençler ve büyükler kategorilerinde de başarılarının devam edeceğini bizlere göstermiş oldu.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.