Mutluay: Ön seçim talebimiz yok sayıldı

CHP Çanakkale Belediye Başkan aday adayı İrfan Mutluay, aday belirleme yöntemini protesto etmek için Ankara'ya doğru gerçekleştirdiği yürüyüşte Eskişehir’e uğrayarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 

26 Aralık 2023 Salı 15:50
Mutluay: Ön seçim talebimiz yok sayıldı

21 Aralık tarihinde, CHP Parti Meclisi toplantısının ardından ilan edilen Belediye Başkan Adayları listesinde Çanakkale de yer aldı. Önceki dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ’in, kamuoyu araştırmaları göz önüne alınarak Belediye Başkan Adayı olması, aday adaylarından İrfan Mutluay tarafından tepkiyle karşılandı. Kararı protesto etmek isteyen İrfan Mutluay Ankara’ya gerçekleştirdiği yürüyüşte Eskişehir’e uğrayarak Ulus Anıtı önünde bir açıklama yaptı. 

“Yarın Ankara’da genel merkeze talebimi ileteceğim”


Mutluay şu şekilde konuştu; “İl Belediye başkanlığı için aday adaylık başvurusunda bulunmuştum. 5 Kasım 2023’ yapılan kurultayımızda genel başkanımız sayın özgür özel ön seçimle ilgili namus ve şeref sözü verdi. Bu söz benim için, bizler için en büyük güvenceydi. Biz ön seçim beklerken 21 Aralık 2023 tarihinde parti meclisimiz bir atama kararı aldı. Biz 4 aday yarışmayı planlıyorduk ama benimle birlikte toplam 3 adayın ön seçim talebi yok sayıldı. Eski genel başkan yardımcımız, MYK üyemiz atandı. Bu karara sessiz kalamazdık. Ön seçim talebiyle bir yürüyüş başlattım. Bu talebimi iletmek üzere yarın Ankara’da genel merkezde olacak, bu kararın yenilenmesini genel başkan ve ilgililerden talep edeceğim.”

Anahtar Kelimeler:
Chpçanakkaleön Seçim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.