Eskişehir’de Büyükerşen vesayeti devam ediyor

Bağımsız Türkiye Partisi İl Başkanı Av. Fahri Gürgenburan, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in danışman olarak atanması vesayet olarak tanımladı.

20 Mayıs 2024 Pazartesi 16:10
Eskişehir’de Büyükerşen vesayeti devam ediyor

Gürgenburan şunları söyledi: “Ülke yönetiminde eleştirdiğimiz tek adam rejiminin aynısı Eskişehir'de devam ediyor.  Şehrimizde şimdiye kadar  ‘Hoca ne diyorsa o yapılmış’ bundan sonra da aynı durumun devam edeceğinin göstergesi Büyükerşen'in belediyeye danışman olarak kendisini atatmasıdır.  Eski belediye başkanının sembolik fiyatla göreve getirildiği, istese özel şirketlerde dolar cinsinden danışmanlık yapabileceği şeklindeki pazarlamalar boş laflardır. Mesele Büyükerşen’in nitelikleri ve başka kurumlarda alabileceği yabancı para cinsinden ücret değil belediyeden hala elini çekmek istememesi ve yönetme hırsıdır.”

İRADE GASPI YAŞANIYOR

Vesayetle yönetim irade gaspının; Eskişehir'de iki türlü gerçekleştiğini aktaran Gürgenburan şöyle konuştu: “ Birincisi Büyükerşen danışmanlığı ile devam edeceği resmileştirilen vesayeti. İkincisi, AKP'nin Ankara'dan aldıkları talimat ile parti içi karar alınarak meclis üyelerinin yönetilmesi şeklindedir. Kararlarda tek kişinin veya partinin değil, Eskişehir halkının çıkarları gözetilmelidir. Yaşadığımız şehrin yönetiminde Eskişehir halkının hür idaresinin doğrudan mecliste temsil edilmesi gerekir. Şehir planlarının yapılmaması sonucu vergi daireleri, stad, adliye ve şehir hastanesinin yanlış konumlanması ile hemşehrilerimiz bunların sıkıntıları çekmeye mahkum edilmiştir. Halk trafik ile boğuşurken rantçılar cebini doldurmuştur. Buna sebep olan yerel yöneticiler, milletvekilleri ve bu partilerin rantçılarıdır. Eskişehir, kişisel hırslar ve parti çekişmeleri yerine ortak akıl ile yönetilmelidir. Dünün fotokopisi yerine tamamen ulaşılabilir, dürüst ve şeffaf bir belediyecilik anlayışı bekliyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.