Memurlar tedbirlere karşı yargıya gidiyor

Tasarruf tedbiri adı altında kamuda çalışanlarının servis haklarının elinden alınmasına karşı Türkiye Kamu Sen tarafından yargı yoluna gidildi.

22 Mayıs 2024 Çarşamba 14:41
Memurlar tedbirlere karşı yargıya gidiyor

Geçtiğimiz günlerde açıklanan kamuda tasarrufu amaçlayan bir genelgeyi eleştiren Kamu Sen üyeleri, “Tasarruf tedbiri adı altında çalışanların kazanılmış haklarının kısıtlanmasına, toplu sözleşme hükümlerinin yok sayılmasına karşıyız.” dediler.

EKOMİYİ VE TRAFİĞİ DE OLUMSUZ ETKİLEYECEK

Kamu kaynaklarının etkili ve verimli bir biçimde kullanılmasının ve israftan kaçınılmasının yalnızca belli dönemler için değil her zaman uyulması gereken bir kural olduğunu belirten Türkiye Kamu-Sen Eskişehir Şubesi Başkan vekili Hüsnü Tuncer, şöyle konuştu: “Özellikle kamuda servis hizmetlerinin kaldırılması hem ekonomik hem de hukuki boyutları bakımından sorunlu bir uygulama olacaktır. Servis hizmeti lüks değildir. Servis hizmetlerini kaldırdığınızda, bu hizmetten faydalananlara toplu taşım kartı verilecektir. Bunun bir maliyeti vardır. Bazı kamu çalışanlarımız özel araçlarını kullanmayı tercih edecektir. Bu durumda hem ulaşım masrafları devam edecek hem özel araçlar nedeniyle şehrin trafiğine olumsuz etkisi olacak hem de büyük oranda dışa bağımlı olduğumuz akaryakıt tüketimi artacaktır.”

Servis konusunu yargıya taşıdıklarını ifade eden Tuncer, “Kamu çalışanlarımızın kazanılmış hakkı olan servis hizmetlerinin kaldırılmasının önüne geçmek, sendikacılığın geleceğini korumak ve toplu sözleşmenin hukuki gücünün korunmasını sağlamak adına, bu hükmün iptal edilmesi için geçtiğimiz gün yargıya başvurduk.” şeklinde konuştu.

DİĞER KONULAR DA YARGIYA TAŞINACAK

Kamu çalışanlarının ve memur emeklilerinin alım gücünün her geçen gün düştüğünü dile getiren Türkiye Kamu-Sen Eskişehir Şubesi Başkan vekili Hüsnü Tuncer, şunları söyledi: “Maaşlar enflasyon karşısında eriyor. Bizler, emekliler başta olmak üzere çalışanlarımızın ekonomik durumlarını iyileştirecek, beklentilerini karşılayacak, verilen sözlerin tutulduğu düzenlemeler bekliyoruz. Ama uygulama, ekonomideki olumsuzlukları çalışanların haklarından kısarak düzeltmek yolunda kurgulanıyor. Kamu görevlilerimizin kazanılmış hakları olan giyim yardımının kısıtlanması, fazla mesailere sınır getirilmesi gibi uygulamalar da doğru olmamıştır. Yine tasarruf genelgesinde yer alan lojman kiraları… Bundan sonra da uygulama aşamasına geçildiğinde yine tasarruf genelgesinde yer alan lojman kiraları, giyim yardımlarının kısıtlanması, kamu giyim yardımlarının kısıtlanması, kamuda en önemli konulardan bir tanesi olan hizmet araçları alımının da en önemli konulardan bir tanesi olan hizmet araçları alımının durdurulması gibi konularda da yargı yoluna başvuracağız.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.