Harb İş Eskişehir'den genel merkeze seslendi

Türk Harb İş Sendikası Eskişehir Şubesi olarak üyelerimizin beklentilerini karşılamaya yönelik eylemlerimize ve taleplerimize devam edeceklerini ifade eden Başkan Hasan atak, işçinin kaderinin ikili görüşmelere bırakılmamasını istedi.

06 Mart 2024 Çarşamba 16:41
Harb İş Eskişehir'den genel merkeze seslendi

1’inci Hava Bakım Fabrikası Müdürlüğü bünyesinde çalışmakta olan sayısı yaklaşık 2000’i bulan mühendis, tekniker, teknisyen üyelerinin savunma sanayi projeleri kapsamında, çeşitli sivil savunma sanayi kuruluşlarının ihtiyaçlarına cevap vererek ülkeye milyonlarca dolar tasarruf sağladığını dile getiren Türk Harb İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Atak, “Sesimizi duyurmak adına tüm mücadele yollarını kullanarak eylemlilik süreçlerinin başlatılmasını istiyoruz.” dedi.

ZAM ORANI 32.57 DEĞİL, YÜZDE 9

Bu kadar önemli işlere imza atan ve ülkenin uluslararası arenada temsili noktasında büyük katkısı olan savunma işçilerinin yaşanan ekonomik sorunlara paralel olarak büyük sorunlar yaşadığını belirten Hasan Atak, şöyle konuştu: “Bir takım beklentilerle sendika genel merkezleri tarafından işaret edilen 5 Mart 2024 tarihinde sendikalarca imza altına alınan ve kamuoyuna yüzde 32,57 zam oranı olarak yansıtılan rakamlar vadeliden rakamların çok uzağında kalmak bir yana hiçbir sorunumuzu çözmemekte ve alım gücümüze gerçek manada bir katkı sunmamaktadır.  Çünkü bizlere verilen ve kamuoyuna yansıtıldığı gibi zam oranları aslında yüzde 32,57 değildir. Yalnızca Ocak, Şubat aylarında ortaya çıkacak enflasyonun belirli bir kesim işçiye iadesidir ki o da Şubat ayında açıklanan enflasyon rakamlar ile ortaya çıkmıştır yalnızca yüzde 9 civarında kalmıştır. Bu nedenle emekçilerin hiçbir talebini karşılamayacak yarasına merhem olamayacak bu rakamların tekrar ele alınması gerekmektedir.”

SENDİKA GENEL MERKEZİNE VE ESKİEHİR YEREL YÖNETİCİLERİNE SESLENDİ

Türk İş ve Türk Harb İş Genel merkezine çağrıda bulunan Başkan Hasan Atak, “Buradan hükümete çağrımız; ivedilikle ek protokolün tekrar gözden geçirmeleri ve gerçek enflasyon rakamlarının dikkate alındığı, kabul edilebilir bir oransal refah payı ve seyyanen artışı yapmalarıdır. Geçmiş dönemlerde yaşanan kayıpların telafisi için ek zam reel gelir artışı sağlanabilmesi için maaşlara refah payı eklenmesi şart olmuştur.”  ifadelerini kullandı. Eskişehir merkezi, yerel yönetimlere ve Eskişehir siyasilerine de çağrıda bulunan Atak, “Kent hafızasında, kent ekonomisinde ve toplumsal hayatında tarihsel bir önemi olan 1’inci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü işyerimizin risk altına girdiğinin görülmesi ve sahip çıkılmasıdır. Israrla anlatmaya çalıştığımız şekilde bu risk sadece şehrimiz için değil ülkemiz içinde büyük bir önem taşımaktadır. Kent büyüklerimizin,  ileri gelenlerimizin sorunumuza sahip çıkması sadece bir görev değil Eskişehir’e karşı bir sorumluluktur.”

EYLEMLER DEVAM EDECEK

Türk Harb İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Atak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu nedenle bizler kurullarımızla üyelerimizle birlikte üyelerimizi rahatlatacak insan onuruna ve mesleki etiklerine uygun ücret politikaları tavizsiz hayata geçirilinceye kadar hukuki sınırlar içerisinde üretimden gelen gücümüzü kullanacağımızı Türk Harb İş Sendikası Eskişehir Şubesi olarak üyelerimizin beklentilerini karşılamaya yönelik eylemlerimize ve taleplerimize devam edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.