Hala engelli bireylerin çoğu dört duvar arasında

 Eskişehir Mezunları ve Eskişehir’den Yetişenler Vakfı (ESVAK) tarafından düzenlenen ve Boğazın Kırmızı Şimşekleri Derneği bünyesindeki Dr. Ateş Ülker Salonu’nda dördüncüsü yapılan ‘’İstanbul Buluşmaları’’nda konuşan görme engelli  Av. Mustafa Keskin engelli bireylerin yaşadığı zorlukları anlattı.

09 Ocak 2024 Salı 11:04
Hala engelli bireylerin çoğu dört duvar arasında

Eskişehirli Yönetici ve İşadamları Derneği Başkanı Orhan Barda ve Eskişehirliler Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Orhan Aktepe’nin de katıldıkları toplantının açılış konuşmasını ESVAK Genel Başkanı  Sedat Rıfat Doyum; toplum olarak çok duyarlı olmamız gereken, ancak yeteri kadar duyarlı olmadığımız bir konuda bizleri aydınlatmak üzere konuşmasını yapacak olan Av. Mustafa Keskin ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Rehber köpeği TABS ile birlikte toplantıya katılan Av. Mustafa Keskin, küçük yaşta görme engelli olduğunu ve bu zorlu süreçte en büyük destekçisinin ailesi olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında özetle şunları söyledi:

‘’Ülkemizin engelli bireylerin haklarına kavuşmasında çok yol kat etmesi gerekmektedir. Hala engelli bireylerin çoğu dört duvar arasında hapis bir şekilde yaşamaktadır. Sokakların, toplu taşıma araçlarının, işyerlerin, okulların erişilebilir olmaması, engellileri evlerine hapsetmektedir. Bu konuda  bilinç düzeyini artırarak, engelli bireylerin hak mücadelesine destek olarak, onların insan onuruna yaraşır bir şekilde, toplumun bir parçası olarak yaşama katılmalarını sağlayabiliriz.’’

Anahtar Kelimeler:
Mustafa Keskin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.