Eskişehir Hava İkmal Fabrikası’nda alkışlı protesto

Eskişehir 1’inci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü’nde ücretlerin düşüklüğü ve buna bağlı olarak kalifiye elemanların işyerlerinden ayrılması nedeniyle eylem gerçekleştirildi.

15 Ocak 2024 Pazartesi 20:20
Eskişehir Hava İkmal Fabrikası’nda alkışlı protesto

Eskişehir- İşyerini geç terk etme eylemi yapan Harb-İş Sendikası’na bağlı işçiler, ıslık çalarak ve alkışlarla yaşam koşullarını protesto etti. Uzun süredir milli savunma sanayisinde büyük bir kriz yaşandığına dikkat çeken Harb İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Hasan Atak, “Ücretlerin düşüklüğü ve buna bağlı olarak vasıflı elemanlarımızın teker teker işyerlerimizden ayrılıyor olması ülkemiz için milli savunma anlamında büyük bir beka sorunu oluşturuyor.” dedi.

EYLEMLER SÜRECEK

Aylardır farklı yollarla savunma sanayisi işçisinin sesini yetkililere duyurmaya çalıştıklarını aktaran Başkan Atak, “Dünyanın sayılı fabrikalardan biri olan, yıllardır birçok ailenin geçimini sağlayan 2000 çalışanımız geçim sıkıntısı ile mücadele etmektedir. Yaşananlar, 1’inci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün geleceğini de tehlikeye sokmaktadır.” diye konuştu. Çalışanların yaptıkları işin niteliğine bakıldığında aynı işkolunda, özel sektörde çalışan emsallerine göre çok daha düşük ücret aldığına dikkat çeken Atak, işçilerin koşulları iyileştirilinceye kadar eylemlere devam edeceklerini söyledi.

YETERLİ ÖNEMİN VERİLMEDİĞİNİN GÖSTERGESİ

9 Mayıs 2023 tarihinde Türk İş, Hak İş tarafından hükümetle imza altına alınan Kamu Çerçeve Protokolü’nü de hatırlatan Atak, bu protokolün; savunma sanayisinde iş barışını bozan, tecrübenin önemini azaltan ve eşitsizlikler yaratan bir protokol olduğunu ifade etti.  Özellikle savunma sektöründe çalışanların diğer sektörlere göre çok daha kalifiye, yapılan işin ise çok daha önemli ve riskli olduğunu ifade eden Atak, “Yapılanlar, savunma sanayisinde çalışanlara kamuoyunda anlatıldığı gibi yeterli önem verilmediğinin bir göstergesidir.” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 15.01.2024 20:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.