Emekliler: Açlık ve sefalete hayır!

Eskişehir’de yaşayan emekliler emekli ücreti ile yaşamanın mümkün olmadığını ifade ederek, Hamamyolu’nda basın açıklaması yaptı.

22 Mayıs 2024 Çarşamba 14:21
Emekliler: Açlık ve sefalete hayır!

Ülkede emeğin hiç bu kadar değersizleştirilmediğini ve emeklilerin hiç bu kadar yoksullaştırılmadığını ifade eden Tüm Emeklilerin Sendikası Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, “Ülkeyi yönetememenin sonucu olarak ortaya çıkan ekonomik krizin faturası asgari ücretlilere ve emeklilere fatura edilmek istenmektedir. Krizi biz emekliler yaratmadık. Krizi yaratanlar, ülkemizi yönetenlerdir. Krizin faturası, krizi çıkaranlara ödetilmelidir. Sorumlu kimlerse bedelini de onlar ödesin.” ifadelerini kullandı.

Şanlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bu vesileyle, 25 Mayıs'ta taleplerimizi alanlarda iktidara bir kez daha hatırlatacağız. Uyarı görevimizi yapacağız. Topladığımız imzaları bir kez daha TBMM Başkanlığı’na ileteceğiz. Tüm halkımıza çağrımızdır:  25 Mayıs'ta Eskişehir’le birlikte Antalya, Bursa, Burhaniye, Fatsa, İstanbul, İzmir ve Tarsus’ta alanlarda olacağız. Bütün halkımızı emeklilerin gerçekleştireceği bölgesel mitinglerimize desteğe ve dayanışmaya çağırıyoruz. Ana muhalefet partisinin emekliler mitingi yapmasını önemsiyoruz.  Bizim açımızdan kıymetli bir girişimdir. Darısı diğer partilere...

Bütün üyelerimizi 26 Mayıs'ta CHP'nin Ankara'da gerçekleştireceği emekli mitingine katılmaya çağırıyoruz. Bölgesel yapacağımız mitinglerden sonra hep beraber Ankara'da olacağız. İki gün, gündem emekliler olacaktır. Tüm emekliler ve dul, yetim, engellileri; eşleri, çocukları, torunları, arkadaşları ve dostlarıyla birlikte 25 Mayıs Cumartesi günü saat: 13.00'da Porsuk Bulvarı Adalar'da omuz omuza, yan yana gelerek mücadeleye davet ediyoruz.

                                     

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.