Doktordan facebookta  özür dileyince cezadan kurtuldu

  Şehir Hastanesi’nde Görevli Doktor Fatih Ayyıldız kendisine karşı tehditte bulunan hastası Hanife O.’yu facebook sayfasında özür paylaşımı şartı karşılığında affetti. 

28 Aralık 2023 Perşembe 11:20
Doktordan facebookta  özür dileyince cezadan kurtuldu

Şehir Hastanesi’nde Görevli Doktor Fatih Ayyıldız’a tedavi olmak için başvuran Hanife O.’un yaptığı tehdit sonrasında hakkında soruşturma başlatıldı.  
Eskişehir Cumhuriyet başsavcılığınca yürütülen soruşturma neticesinde dosyası Uzlaştırma Bürosuna gönderildi. Uzlaştırıcı Turan Hilmi Başar tarafından yapılan hazırlık çalışması neticesinde tarafları uzlaşmaya davet edildi.  Taraflardan şüpheli Hanife O.   “Bir anlık öfkeye kapılarak yaptıklarından dolayı pişman olduğunu, özür dilemek istediğini” bildirdi.
  Doktor Ayyıldız da özür metnini Facebook post paylaşımı yapması karşılığı uzlaşmak istediğini uzlaştırmacı Başar’a iletti. Daha sonra şüpheli Hanife O. da aşağıdaki metni Facebook post sayfasında paylaşım yaparak uzlaşma sağlandı. 
ESKİŞEHİR ŞEHİR HASTANESİNDE UZMAN DOKTOR OLARAK ÇALIŞAN
DOKTOR FATİH AYYILDIZ’DAN
17.01.2022 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞUM KÖTÜ SÖZ VE DAVRANIŞLARIMDAN DOLAYI KENDİSİNDEN VE HASTALARIMIZ İÇİN GECE GÜNDÜZ DEMEDEN EMEK VEREN DOKTORLARIMIZDAN VE SAĞLIK PERSONELİ CAMİASINDAN İÇTENLİKLE ÖZÜR DİLERİM.
HANİFE O.
Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneği Başkanı Muharrem Akaydın yaptığı açıklamada şunları söyledi; 
Yayınlanan bu mesajdan da anlaşılacağı üzere insanlar bir anlık öfkeyle kalkışıp zararla karşılaşabiliyorlar.
  Türk Hukuk sistemimize yeni girmiş olan onarıcı adalet sisteminin bir parçası olan uzlaştırma müessesesi  taraflara kendi adaletini yaratma imkanı vermekte ve eski hale getirme, zararı telafi etme imkanı sağlayarak, hem yargı yükünü hafifletmekte, hem de adalete ulaşmada hızlılık sağlamaktadır. Toplumumuzun zaten var olan uzlaşma kültürünü yayma ve bunu da kanuni mecra içinde hukuka ve ahlaka uygun biçimde neticelendirilmesi, husumetlerin ortadan kalkması, barışın tesis edilmesi, manevi bir huzurun hazzın kişilerde sağladığı faydayı artıracağını ummaktayız. 
Buradan uzlaştırma kurumuna katkı sunan Başta Uzlaştırıcı Turan Hilmi başar ile taraflardan Doktor Fatih Ayyıldız’a diğer taraf Hanife O.’ya teşekkür ediyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.