İş dünyasının en büyük sorununu açıkladı

 ESMİAD İş Geliştirme Komsiyonu Başkanı Görkem Yıldırım, nitelikli personel sorunu ile ilgili açıklama yaptı.

22 Ocak 2024 Pazartesi 11:01
İş dünyasının en büyük sorununu açıkladı

 ESMİAD İş Geliştirme Komsiyonu Başkanı Görkem Yıldırım, nitelikli personel sorunu ile ilgili şu açıklamayı yaptı; 

"Son dönemde nitelikli personel yetiştirmek, iş dünyasının en büyük zorluklarından biri haline gelmiştir. Mesleki eğitim sistemine olan meraksızlık, rekabetin artması, ve teknolojik gelişmelerin hızı, bu alandaki sorunları derinleştirmektedir.

İş gücü piyasasında yaşanan bu zorluklar, şirketlerin verimliliğini ve rekabet avantajlarını olumsuz etkilemektedir. Nitelikli personel edinme konusundaki güçlüklerin farkında olarak, iş dünyası olarak çözümler üretmeye ve işbirliği yapmaya çağırıyoruz.

Yaşanan bu sorunları birlikte aşabilmek için kamu, özel sektör ve eğitim kurumları arasında daha sıkı bir işbirliği ve dayanışma gerekmektedir. Unutmayalım ki, nitelikli personel yetiştirmek sadece bir kurumun değil, tüm iş dünyasının ortak sorumluluğudur."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.