Osmangazi Ortaokulu velileri isyanda

Osmangazi Ortaokulu karşısındaki Basın Şehitleri Parkı’nda veliler ve Osmangazi Mahallesi sakinleri ile ortak bir basın açıklaması yaparak yaşadıkları sorunları paylaştı.

22 Şubat 2024 Perşembe 15:48
Osmangazi Ortaokulu velileri isyanda

 Veliler adına konuşan Seçkin Mercan, 6 Şubat depreminde sonra yapılan Deprem Dayanıklılık Testi sonucunda Osmangazi Ortaokulu’nun yıkım kararı verildiğini ve okulun Mart ayında boşaltıldığını anlattı. Okulun Osmangazi İlkokulu’na taşınması sonrasında tekli eğitim yapan ilkokul ve ortaokulun ikili eğitime geçtiğini ifade eden Mercan şunları söyledi: “620 ilkokul öğrencisi öğlenci olup 13:15-18:15 saatleri arasında eğitim görmektedir. Osmangazi Ortaokulu’nun 450 öğrencisi ise sabah 07.10’da eğitime başlamaktadır. Sabah değil gece denilebilecek saatte 10-11 yaşındaki çocuklarımız yollara düşmektedir.” Saatler yüzünden çoğu öğrencinin korku içinde okula gittiğini dile getiren Mercan, bu durumun okula devamsızlıkları arttığını aktardı.

SABAH ERKEN GİRİP AKŞAM GEÇ ÇIKIYORLAR

Akşam saatlerinde evlerinde varan ilkokul öğrencilerinin de sorun yaşadığını belirten Veli Seçkin Mercan, “6-7 yaşındaki çocuklar evlerine velileri olmadan gidememektedir.” diye konuştu. İkili eğitim nedeniyle teneffüs sürelerinin de düşürüldüğünü aktaran Mercan, şöyle konuştu: “Çocuklarımızın sosyal, fiziksel gelişmeleri sekteye uğratılmıştır. Ortaokul öğrencilerine yönelik verilen LGS etüdleri de iptal edildi. Osmangazi ve Sümer mahallerinin göz bebeği olan Osmangazi Ortaokulu şehrimizin en önemli eğitim kurularından biriyken gelinen süreçte 1 yılda ortaokulun inşaatında 1 milim dahi ilerleme kaydedilmemiştir.”

YETKİLİLERE SESLENDİ

 “Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sinan Aydın, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Murat Sertsöz’e sesleniyoruz.” diye konuşan  Mercan, 31 dönüm hazine arazisi üzerindeki okulun tapu değişikliğinin ivedilikle gerçekleştirilmesini beklediklerini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.