Önder Dil’den dil öğrenmenin püf noktaları

Önder Dil Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Mustafa Köksal yabancı dil öğrenmenin püf noktalarını anlattı.

19 Şubat 2024 Pazartesi 16:36
Önder Dil’den dil öğrenmenin püf noktaları

Yabancı dil öğrenmenin en kolay yolunun o dilin konuşulduğu ülkede yaşamak olduğunu ifade eden Köksal, “Ancak bu herkes için mümkün değildir. Böyle bir imkanınız yoksa kendi çabalarınızla da yeni bir dil öğrenebilirsiniz.” dedi. Yabancıl dil öğrenmek için püf noktaları sıralayan Mustafa Köksal, “Birincisi kendinize zaman tanıyın; yabancı dili öğrenmeniz 1 ay gibi kısa sürelerde mümkün değildir. Doğru planlama ve gerekli süre sizin daha kalıcı ve sağlam bir şekilde dil öğrenmenize yardımcı olacaktır.” diye konuştu. 
EĞLENCELİ HALE GETİRİN
Not alarak çalışmanın da dil öğrenmede yararlı olduğunu ifade eden Köksal, “Yeni öğrendiğiniz kelimeleri ya da cümleleri not alın. Ardından bunları cümle içinde kullanarak pekiştirin.” şeklinde konuştu. Yabancı dil derslerini eğlenceli hale getirmenin de öğrenmeyi kolaylaştıracağına dikkat çeken Köksal, “Eğer yabancı dil öğrenme sürecinizi meşakkatli bir iş olarak görürseniz bu sadece öğrenme sürecinizi zorlaştıracak ve uzatacaktır. Ancak bu süreci kendinize daha eğlenceli hale getirirseniz, çok daha istekli ve kolay bir şekilde dil öğrenebilirsiniz.” ifadelerini kullandı.
YABANCI DİLE MARUZ KALIN
Önder Dil Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Mustafa Köksal, yabancı dil öğrenmenin diğer püf noktalarını ise şöyle sıraladı: “Yabancı dil öğrenmenin zor olmadığına inanın. Çünkü; yeni bir dil öğrenmek yetenek işi değil zaman ve sabır işidir. Günlük tekrar yapın, bol bol okuyun; öğrenmek istediğiniz dilde gazete, dergi veya kitap okuyarak yeni kelimeler öğrenebilirsiniz. Kendinizi dile maruz bırakın; ders zamanlarının dışında öğrenmek istediğiniz dilde şarkı dinlemek, altyazısız dizi izlemek dile maruz kalmanın en iyi yollarından biridir. Yanlışlarınızdan ders alın, cesur olun, organize olun; amaçlarınızı tespit ederek çalışmalar yapmalısınız, organize bir şekilde çalışırsanız, öğrendiğiniz şeyleri daha kolay hatırlarsınız.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.