Sivrihisar kilimi ve arabaşı tescillendi

Sivrihisar Belediyesi değerlerine sahip çıkmaya devam ediyor.

30 Mayıs 2022 Pazartesi 11:50
Sivrihisar kilimi ve arabaşı tescillendi

Daha önceden 5 değerine Türk Patent Kurumu Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan Sivrihisar Belediyesi, 2 değerini daha tescillendirdi. Eskişehir’de toplamda 8 tescilli değerin 5’ine sahip olan Sivrihisar Belediyesi bu sayıyı 7’ye çıkarttı.

Sivrihisar Belediyesi tarafından ilçenin değerlerini korumak, tanıtmak, sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarmak adına başlatılan Coğrafi İşaret çalışmaları ile Sivrihisar’a özgü Muska Baklavası, Dövme Sucuk, Höşmerim tatlısı tescillendirilmişti. Ayrıca Eskişehir Ticaret Odası ETO tarafından ilçenin değerleri olan “Sivrihisar İncili Küpe ve Sivrihisar Cebesi’ne” Coğrafi İşaret Tescili alındı.

Sivrihisar Belediyesi değerlerine sahip çıkmak adına alınan Coğrafi İşaret Tescillerine yenilerini ekledi. Geçmişten geleceğe aktarılmak ve değerlerine sahip çıkmak adına Sivrihisar Belediyesi “Sivrihisar Kilimi ve Sivrihisar Arabaşı’na” Türk Patent Kurumu Coğrafi İşaret Tescili aldı.

Anahtar Kelimeler:
Sivrihisar ArabaşıKilim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.