Katar tatilinizi şimdiden planlayın

Yaz tatiline geç çıkacaklar için en ideal destinasyon Katar

28 Temmuz 2022 Perşembe 14:37
Katar tatilinizi şimdiden planlayın

Katar, geleneksel Ortadoğu misafirperverliğini modernlikle harmanlayan zengin bir kültür ve mirasına sahip olmasının yanında, ziyaret eden herkesi cana yakın ve sıcak bir karşılamayla kucaklamaya hazır bir ülke.

Arap Körfezi'nin parıltılı suları ile çevrili Katar, çölde heyecan dolu maceralardan doğal cazibe merkezleri ve su sporlarına; benzersiz müzelerin sunduğu eşsiz deneyimlerden dünyanın dört bir yanından lezzetlere ev sahipliği yapıyor.

Katar Turizm (Qatar Tourism), yaz tatilini geç dönemde yapmayı tercih edenler için dünyanın en güvenli ülkesinde unutulmaz bir deneyimi şimdiden planlamaya davet ediyor ve Katar gezisini unutulmaz kılmak için en gözde mekanlardan bir seçki sunuyor:

Muhteşem bir alışveriş ve yemek deneyimi için Souq Waqif'i ziyaret edin. Altın, baharat ve şahin çarşılarıyla ziyaretçileri cezbeden ve unutulmaz bir deneyim yaşatan bu otantik mekan, geleneksel mimarisi ve çarpıcı sanat galerileriyle ziyaretçilere Katar'ın tarihi ihtişamını sunuyor.

Doha'nın modern Wast Bay bölgesinin çarpıcı siluetini gözler önüne seren Doha Corniche, İslam Sanatları Müzesi'ne kadar uzanan 7 kilometrelik yürüyüş yoluyla aile ve arkadaş sohbetlerine harika bir fon oluşturuyor.

Dünyaca ünlü mimar Jean Nouvel tasarımı bir şaheser olan Katar Ulusal Müzesi, Katar'a özgü bir kristal oluşum olan çöl gülünden esinlenen yapısıyla ülke ve insanlarının kültürünü, mirasını ve geleceğini yansıtıyor. Müze, ziyaretçilere ülkenin değişimi ve modernleşmesinin öyküsünü aktarırken Katarlıların gurur duyduğu geleneksel köklerini de bünyesinde barındırıyor.

West Bay ve Pearl-Qatar arasında yer alan Katara Kültür Köyü, Katar'ın sanat ve kültürünün tadını çıkarmak için en ideal nokta. Katara Kültür Köyü'nün girişinde ziyaretçileri karşılayan yapı ise ünlü Türk mimar Zeynep Fadıllıoğlu tarafından tasarlanan; İran ve Türk çinileri ve mavi ve altın tonlarında emaye işçiliği ile dikkat çeken Katara Camii. Dolmabahçe Sarayı'ndan ilham alan bir dekora sahip minare, kubbe ve mihrap, Müslüman dünyasının ünlü camilerinden esinlenmiş. Katara'da sanat galerilerinin yanı sıra Doha'nın en popüler yemek mekanları da bulunuyor. Mamig (Lübnan), Khan Farouk (Mısır), Ard Canaan (Suriye), Sukar Pasha (Türkiye) ve Saffron Lounge (Hindistan) gibi farklı mutfakların yanında Chapati ve Karak'ın dürümleri ve çaylarıyla geleneksel Katar tatları ve Lawazar'daki taze deniz ürünlerine kadar birçok seçenek var.

İç Deniz ya da diğer adıyla Khor Al Adaid, kilometrelerce çölle çevrili berrak sulara ve ince kuma sahip, dünyada çöl ve denizin buluştuğu nadir noktalardan biri. Yalnızca 4X4 arazi araçlarıyla erişilebilen ve yol üstünde Bedevi yerleşimlerini ve develeri görme olanağı sunan bu cennete gitmek bile başlı başına bir deneyim. Arap Körfezi'nin ılık ve sakin suları ile tüplü dalış yapmak ve su altı dünyasını keşfetmek için de mükemmel bir mekân olan Khor Al Adaid, deniz otu alanlarından mercan resiflerine kadar deniz yaşamının harikalar diyarına ev sahipliği yapıyor

Anahtar Kelimeler:
KatarYaztatiliOrtadoğu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.