İsviçre Alpleri değil Karadeniz bungalovları

İsviçre Alpleri’ndeki dağ evlerinden daha güzel Karadeniz bungalovlarında 620 TL’ye tatil yapmak mümkün...

02 Ağustos 2022 Salı 14:31
İsviçre Alpleri değil Karadeniz bungalovları

Popüler seyahat trendleri yıllar içinde değişiyor. Geçmişte ultra her şey dahil konseptinde hizmet veren otellerde tatil yapmak popülerken günümüzde seyahatseverlerin büyük bir kısmı kalabalıktan uzak olabilecekleri izole tatil seçeneklerini tercih ediyor. İzole tatil dendiğinde geçmişte akıllara İsviçre’deki dağ evleri gelirdi. Bugünse hem Rize-Artvin Havalimanı’nın açılması hem de kaliteli hizmet veren tesis sayısının artmasıyla Karadeniz Bölgesi’ndeki bungalov evler yükselişe geçti.  Türkiye’nin Lider Seyahat Sitesi ENUYGUN.COM’un bungalov oteller özelindeki verileri Karadeniz’deki bungalovlarda 2 kişi için gecelik konaklama ücretinin ortalama 620 TL olduğunu gösteriyor. 

Şehir hayatının karmaşası ve yoğun bir şekilde çalışmak seyahatseverlerin büyük tesislerdense doğanın içinde yalnız kalabilecekleri izole tatil seçeneklerine yönelmelerini beraberinde getirdi.  Özellikle manzarası, dekorasyonu ve verdiği kaliteli hizmetle öne çıkan Rize, Trabzon, Bartın ve Artvin gibi illerde konumlanmış Karadeniz bungalovları gün geçtikçe daha çok popülerleşiyor. Türkiye’nin Lider Seyahat Sitesi ENUYGUN.COM’un verilerinde Karadeniz’deki bungalov otellerde bir gecelik konaklama için ortalama sepet tutarının 620 TL olduğu görülüyor.  

Yine Enuygun.com’un ilk yarıyıl verilerine göre bungalov otellerde ya da dağ evlerinde kalmayı tercih edenler genellikle 30 yaş üstü çiftler. Bungalov oteller özellikle hafta sonu ya da uzun hafta sonu tatilleri için sıklıkla tercih edilirken, trekking gibi aktivitelerin yapıldığı dönemlerde seyahatseverler bu tesislerde ortalama bir haftalık tatil yapmayı tercih ediyor. 

 Son 5 sene içerisinde Karadeniz’deki tesislerin kalitesinin yükselmesiyle turistlerin bungalovlara ve bölgeye yönelik ilgisi de arttı. Yeni ve kaliteli tesislerin yapılması, bölge halkının modern turizm anlayışı ile tanışması, uçak seferlerinin artması ve özellikle de Rize-Artvin Havalimanı’nın açılmasıyla yayla evleri daha geniş kitleler tarafından tercih edilmeye başlandı. Siz de bölgedeki şehirlerden birine uçak bileti alarak Karadeniz bungalovlarında keyifli bir tatil yapabilirsiniz. Dilerseniz havalimanından araç kiralama seçeneğini değerlendirerek dağ evlerine konforlu bir şekilde ulaşabilirsiniz. 

Enuygun Otel Servisleri Müdürü Alp Kayar: “Artık İsviçre’ye gerek yok”

Son yıllarda Karadeniz bungalovlarına talep artışını değerlendiren Enuygun Otel Servisleri Müdürü Alp Kayar konuyla ilgili olarak “Bundan birkaç yıl öncesinde eşsiz manzaraya sahip lüks bungalovlardan bahsedildiğinde seyahatseverlerin aklına İsviçre’deki dağ evleri geliyordu. Bugünse Karadeniz’deki bungalovlar manzaraları, lüks dekorasyonları kaliteli hizmetleriyle İsviçre’deki dağ evlerini aratmıyor. Özellikle kış mevsiminde içinde soba ya da şömine olan bungalovlar dekorasyonlarıyla misafirlerine özel bir atmosferde olduklarını hissettiriyor. Kışın şömineli ve konforlu bir dağ evinde dinlenmek veya yazın sıcağından bunalıp serinlemek isteyenler bungalov evleri tercih ediyor. Bu noktada dağ evinde kalmak isteyen tatilciler için de dünya üzerindeki en iyi seçeneklerin başında Karadeniz geliyor. Kısacası söz konusu dağ evleri olduğunda artık İsviçre’ye gerek yok, en güzeli Karadeniz’de" dedi. 

Wingie Enuygun Group Hakkında

Wingie Enuygun Group, teknolojik gelişmelerin öncüsü olan, dijital düşünen ve kullanıcılarına en kusursuz deneyimi sunmak için çalışan seyahat odaklı bir teknoloji şirketidir. Wingie Enuygun Group, her ay en uygun seçeneklerle buluşturduğu 20 milyonun üzerinde ziyaretçisi ile Türkiye’de seyahat sektörünün online dönüşümüne yön veriyor. Hizmet verdiği alanlar arasında uçak bileti, otel, otobüs bileti, araç kiralama, kredi ve sigorta yer alıyor. 10 milyonun üzerinde uygulama indirme ile seyahat sektöründe öncü olma özelliğini taşıyan Enuygun; 2028’e kadar dünyanın en büyük 5 online seyahat pazaryeri arasına girme vizyonuna paralel olarak, global markası Wingie ile 5 dilde hizmet sunuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.