Eskişehir'e millet ormanı

  Orman Bölge Müdürlüğü Bademlik Mevkiinde ağaç kesimi ile ilgili oluşan gündeme dair yazılı açıklama yaptı.

26 Ekim 2023 Perşembe 09:58
Eskişehir'e millet ormanı

Bölgeye Millet Ormanı yapılacağı duyurulan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Son günlerde bazı medya organlarında yeni tesis edilmekte olan Eskişehir Millet Ormanı ile ilgili yer alan “onlarca ağacın katledilerek yerine beton döküldüğü” yönünde haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması ihtiyacı doğmuştur.

Cumhurbaşkanımızca 2021 yılında duyurulan her ile millet ormanı tesis edilmesi müjdesi doğrultusunda Kurumumuzca özellikle şehirlerde yaşayan vatandaşlarımızın çeşitli rekreatif ihtiyaçlarını karşılamak üzere birçok ilimizde olduğu gibi Eskişehir Millet Ormanının yapımı da Odunpazarı İlçesi Bademlik Mevkiine kararlaştırılarak 2023 yılı yatırım programına alınmıştır. Eskişehir’imizin şehir manzarasına hakim olan, düzenli bir kullanımı olmayan ve ailelerin rahat kullanımının söz konusu olmadığı bir yerde 7,8 hektarlık orman alanında projelendirilip 04.09.2023 tarihinde ihale edilerek çalışmalara başlanılmıştır.

Eskişehir Millet Ormanı, etrafında daha önce Belediye tarafından ağaçlandırılmış alanların da bulunduğu, özellikle yaz aylarında ailelerin ve sıradan vatandaşların kullanamadığı, civarda sıklıkla ihmal ve dikkatsizlikten çıktığı düşünülen yangınlara gerek Orman Bölge Müdürlüğümüz yangın ekiplerinin gerekse Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin müdahale ettiği bir yerde bulunmaktadır.

Yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, seyir kulesi gibi donatılarla vatandaşlarımıza daha güzel bir ortam oluşturmak üzere yola çıkılan Eskişehir Millet Ormanı, proje aşamasında öngörülen tesisler mümkün olduğunca uydu görüntüsünden de anlaşılacağı üzere boşluklu alanlara denk getirilerek en az sayıda ağacın sahadan uzaklaştırılmasına özen gösterilmiştir. Bu doğrultuda orman amenajman plan verilerine göre 7.700’den fazla ağaç bulunan alanda anılan tesisler için sadece 76 adet ağaç kesilmiştir.

Eskişehir Millet Ormanı tamamlandığında tün vatandaşlarımızın eşsiz Eskişehir manzarasını da görebileceği, çocuklarıyla kaliteli vakit geçirebileceği, ücretsiz kullanabileceği, Eskişehir için önemli rekreasyon alanlarından biri halini alacaktır. Bu konuda hassasiyet gösteren vatandaşlarımıza duyarlılığı için teşekkür ederiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Anahtar Kelimeler:
Millet OrmanıEskişehir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.