Samsung üst üste 3. kez en iyi 5'te

Teknoloji devi Samsung, küresel marka danışmanlığı kuruluşu Interbrand tarafından açıklanan ‘Dünya’nın En İyi Beş Markası 2022’ listesinde 3 yıl boyunca üst üste yer alarak, önemli bir başarıya imza attı.

07 Kasım 2022 Pazartesi 16:09
Samsung üst üste 3. kez en iyi 5'te

Interbrand’in her yıl açıkladığı ‘Dünyanın en iyi 100 markası’ araştırmasında Samsung, bu yıl da ilk 5 marka arasında yer almayı başardı. Araştırma kapsamında; Samsung’un 2021 yılında açıklanan marka değeri 74,6 milyar dolar iken, bu rakam yüzde 17’lik bir artışla 2022’de 87,7 milyar dolara yükseldi. Böylece, Samsung üst üste üç yıl boyunca listenin beşinci sırasında yer almayı sürdürdü.

Samsung, listede her yıl üst sıralara tırmanmaya devam ediyor

Samsung’un bu başarısının temel nedeni, pandemi sonrası artan finansal performansı ve veri kullanımında görülen artışla beraber bellek alanındaki yüksek talep olarak öne çıkıyor. Samsung, 2021 yılında bir önceki yıla göre marka değerinde yüzde 20’lik bir büyüme yakalamıştı. Şirket, bu yıl da marka değerinde iki haneli büyüme grafiğini sürdürdü. 

Interbrand Samsung’un marka değerini belirlerken birçok etkeni değerlendirdi

2021 yılı sonunda, Samsung Electronics SET Bölümü, ürünler arasında daha fazla etkileşim oluşturmak ve üst düzey bir deneyim sunmak amacıyla Cihaz Deneyimi Bölümü’ne dönüştürüldü. Samsung ayrıca, çoklu cihaz bağlantısı deneyimini güçlendirmek için yeni bir ‘Müşteri ve Çoklu Cihaz Deneyimi Merkezi’ de kurdu. 

Bu adımlara ek olarak şirket, SmartThings hizmetini farklı ürün kategorilerine entegre ederek kapsayıcı bir ekosistem ve çoklu cihaz deneyimi sunmaya devam ediyor. SmartThings platformu, kullanıcılara Samsung cihazlarının yanı sıra sahip oldukları diğer marka ürünleri de en verimli şekilde kullanabilme imkanı sunuyor. Bunlara ek olarak Samsung Future Generation Lab ise gençlerin beklentilerini karşılamak amacıyla yeniden yapılandırıldı. Bu laboratuvardan alınan bilgiler, ürünlerde ve pazarlama faaliyetlerinde kullanılıyor. Müşteri deneyimlerine dayalı yenilikçi ürünlerin yanı sıra istikrarlı yatırımlarla yapay zeka, 5G, otomotiv ve robotik gibi ileri teknolojilerin geliştirilmesi de Samsung’un büyümesinde rol oynuyor.

“Marka değerinde iki yıl üst üste çift haneli bir büyüme yakaladık”

Samsung Electronics Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı YH Lee, konuyla ilgili “Samsung Electronics olarak, dünyanın her yerindeki kullanıcılarımızın katkısıyla, marka değerimizde iki yıl üst üste çift haneli bir büyüme ivmesi yakaladık. Bundan hareketle, daha iyi ve üst düzey bir müşteri deneyimi sunmak için motive bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Interbrand tarafından açıklanan ‘Dünyanın en iyi 100 markası’ listesi, her markanın değeriyle ilgili, şirketin finansal performansının yanı sıra satın alma ve rekabet gücü üzerindeki etkisinin kapsamlı analiz ve değerlendirmeleri ile oluşturuluyor. 

Anahtar Kelimeler:
SamsungTeknolojiInterbrand
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.