İYİ Partili Yokuş'tan enflasyon tepkisi

İYİ Parti 27. Dönem Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) eylül ayı enflasyon rakamları ile ilgili sert tepki verdi.

04 Ekim 2023 Çarşamba 14:42
İYİ Partili Yokuş'tan enflasyon tepkisi

Ekonominin düzelmesi için radikal önlemler alınması gerektiğini savunan Yokuş, “Artık devlet yönetiminde tasarrufu öncelememiz lazım” dedi.

Ekonominin düzelmesi için pansuman yöntemlerin yeterli olmadığını ifade eden Yokuş, hükümete güven kalmadığını belirterek, şöyle konuştu: “Pansuman tedbirlerle bu işler olmaz. Radikal çözümler üretmemiz lazım. Artık devlet yönetiminde tasarrufu öncelememiz lazım. Saraydan başlayarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) devam ederek devletin tüm kurumlarında, tasarrufu önceleyen bir anlayışa doğru yönelmemiz lazım. Güven veren bir yönetimin oluşması lazım. Artık benim ülkemde yatırımcı ve vatandaşın, devleti yönetenlere güvenebilmesi lazım. Bu güvenin oluşabilmesi için devletimizi yönetenlerin, ekonomik tahminleri ve sözleri doğru çıkmalı.”

“ANKARA’NIN GÖBEĞİNDE VERGİ KAÇIRIYORLAR”


Ayrıca ekonomide bir kargaşa olduğunu ve vergi kaçıran kişilerin arttığını belirten İYİ Partili Yokuş, “Sizin her ay enflasyon tahminleriniz tutmuyorsa her ay söylediklerinizin tersi sonuçlar ortaya çıkıyorsa o zaman ekonomide kargaşa olur. Bugün de ekonomimizde bir kargaşa yaşıyoruz. Öyle bir kargaşa var ki piyasa allak bullak, bir kontrol yok. Daha da önemlisi Ankara’nın göbeğinde birçok alışveriş merkezi vergi kaçırıyor. Yazar kasa kullanmayan işletmeler var. Banka havalesi üzerinden ödeme isteyen yerler oluyor, bu durumlara şahit oldum. Esnafa da kızamıyoruz. Esnaf, fiyatlara yetişemediğini, ekonomik sıkıntıda olduğunu söylüyor ama emekli, memur ve asgari ücret alanlar vergi kaçıramıyor. Gelir vergisi peşin alındığı için bu insanlar vergi kaçıramıyor ama birileri vergileri kaçırıyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.