HÜDA PAR’dan seçim açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kararnamesini imzaladıktan sonra HÜDA PAR’dan seçimle ilgili açıklama yapıldı.

13 Mart 2023 Pazartesi 13:15
HÜDA PAR’dan seçim açıklaması

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne ilişkin karar Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından imzalandı.

Alınan resmi seçim kararının ardından HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, HÜDA PAR Genel Merkezinde basın açıklaması yaparak, HÜDA PAR’ın seçim ile ilgili yol haritasını açıkladı.

Demir, “Biraz önce Sayın Cumhurbaşkanı adaylığını açıkladı. Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak resmi açıklama oldu. Memleketimize, milletimize, toplumumuza hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Malum hem seçim süreci başladı, hem de resmi takvim başlamış oldu. Öte taraftan halen yaralarını saramadığımız ağır bir deprem musibeti yaşadık. Bir taraftan da o acımız halen taptaze yerinde duruyor. Depremin acılarını sarmayla uğraşıyoruz hep birlikte. Bu noktada henüz istediğimiz noktada olmadığımız realitesine rağmen zaruri olarak seçim sath-ı mailine de girilmiş oldu. Bunun da seçim sürecinin de memleketimize, milletimize, İslam alemine hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” Dedi.

“Diyarbakır’da HÜDA PAR Genel İdare Kurulu toplantısı yapılacak”

HÜDA PAR’ın seçimde ne yapacağıyla ilgili bilgiler de veren Demir, “Öncelikle HÜDA PAR’ın ne yapacağı ile ilgili çok soru geliyor, çok soru soruluyor. Tekrar etmekte fayda var. Daha önce de Sayın Genel Başkanımız Zekeriya Bey birçok kez bu yönde açıklamalar yaptı. Hali hazırda devam eden bir süreç var. Doğrusu sona yaklaşıldı ancak tam olarak bitmiş demek için şu an erken. Bu anlamda sona doğru gidiliyor. Bir problem olduğunu da düşünmüyoruz. Ancak henüz bitmiş değil. Yarın Diyarbakır’da HÜDA PAR Genel İdare Kurulu toplantısı yapılacak. Bu toplantıda da seçim konusu, görüşmeler ve gelinen nokta masaya yatırılıp değerlendirilecek. Belki sonrasında Genel Başkan Zekeriya Bey bir açıklama yapabilir. Hatırlanacağı üzere daha önce Genel Başkanımız Zekeriya Bey bir iki televizyon programında, ‘Bizim Cumhurbaşkanı adayımız olmayacak’ şeklinde ifade etmişti. Yarınki toplantıda inşallah bu meseleler enine boyuna masaya yatırılacak. Fakat herkes şundan emin olmalıdır. Memleketimizin faydasına olan ne ise onu yapmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin çok ciddi ihtiyaçları ve sorunları var. Memleketin bütün genel maslahatlarını gözeterek biz bir karar almaya çalışıyoruz. Allah-u Teâlâ alacağımız kararı memleketin ve milletimizin hayrına çevirsin inşallah. Son noktayla alakalı Sayın Zekeriya Bey konuşacak inşallah.” İfadelerini kullandı.

“HÜDA PAR’ın birinci gündemi halen depremdir”

Açıklamanın devamında Demir, şunları aktardı:

“Öte taraftan toplantının bir diğer gündem maddesi de yine deprem olacak. Çünkü seçim dahi gelse HÜDA PAR’ın birinci gündemi halen depremdir. Halen 12 ekibimiz sahadadır. Eşgüdüm içerisinde olduğumuz dernekler, vakıflar şu anda bütün bölgede çalışıyoruz. Aşevlerini besliyoruz ve destekliyoruz. Kendi üyelerimiz ve gönüllülerimiz ile bölgedeki teşkilatlarımızla bu anlamda da sahadayız. Bu konudaki gelişmeler de masaya yatırılacak. Halen yapılması gereken birçok şey var. İvedilikle kalıcı konutların tamamlanması için inşaatların başlaması gerekiyor. Gıda noktasında sıkıntılar yaşanmaya başladı. Aş evlerine yönelik gıda akışının olması lazım. Bu yönde sivil toplum kuruluşlarının hassasiyetlerini kaybetmemeleri ve orada faaliyet halinde olan aş evlerini beslemeleri gerekir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.