Edizgil 2014’te başlayan hikayesini 2024’te tamamlayacak

İYİ Parti eski İl Başkanı ve Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Emine Edizgil ilk söyleşisini Esgazete ile gerçekleştirdi. Edizgil, adaylığı, yerel seçim ve İYİ Parti’ye ilişkin Esgazete Yazı İşleri Müdürü Şenay Bilik Yıldırım’ın sorularını yanıtladı.

12 Ekim 2023 Perşembe 11:28
Edizgil 2014’te başlayan hikayesini 2024’te tamamlayacak

İzmir’in ardından Eskişehir’de adaylık açıklaması neden bu kadar erken yapıldı ve Genel Başkanınız Meral Akşener’in adaylığınızı açıklaması sonrasında neler değişti?

İzmir’den sonra adaylık açıklaması yapan ilk şehiriz, bu bizi onore etti, “Erken başlayan yol alır” diye bir laf var, biz şimdiden seçim çalışmalarına başladık. Eskişehir’de çalıştığınız zaman gerçekten karşılığını alıyorsunuz. Biz de çalışmalara bir an evvel başlayalım diye isimlerimiz erkenden açıklandı. İzmir’de Ümit Özlale ismi çok önceden dillendirilmeye başlanmıştı ve İzmirliler de bu ismi çok istiyordu, Eskişehir’de de Odunpazarı ve Büyükşehir için bizim isimlerimiz de çok önceden konuşulmuştu ve bu nedenle erken belirlendi.. Erken açıklanması benim ve partim için çok iyi oldu, 2014 seçimlerinde Odunpazarı’nda çalıştığım 3 ay boyunca keşke daha önce başlasaydık diye düşünmüştüm çünkü o zaman daha fazla zamanımız olsaydı, oylarımızı çok daha fazla arttırabilirdik. Şimdi bu 5 ayı çok iyi değerlendirip, kendimi ve İYİ Parti’yi daha iyi anlatarak oylarımızı yükselteceğiz.

Akşener Tepebaşı adayını açıklamadı, burada bir ittifak söz konusu olacak mı? Burası için dillendirilen Hakan Kaymak adı doğru mu?

Bunu pazarlık konusu yapacağımız söyleniyor fakat ittifak gibi bir şey söz konusu değil, Tepebaşı belediye başkan adaylığı için 5 tane aday adayımız var, bunlar arasında hangisi ile yol yürüyeceğimiz kesinleşmedi burada temayül yapılacak ve Tepebaşı halkına sorulacak Hakan bey 5. sıra vekil adayımızdı ve çok da güzel çalıştı ancak, Tepebaşı’nda aday kim olur şu anda belli değil.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığı açıklanan Melih Aydın ismini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Genç dinamik ve ciddi bir bilgi birikimi olan bir partilimiz, adaylığı bizi mutlu etti. 3. Sıra milletvekili adayımızdı, adaylığı sürecinde böyle bir düşüncesi yoktu ancak Eskişehir halkı Melih Aydın’ı çok sevdi, onunla birlikte kazanacağımıza da inanıyorum.

25 yıldır başkanlık yapan Yılmaz Büyükerşen karşısında Melih Aydın’ın kazanma şansı var mı?

Yılmaz hoca bizim kıymetlimiz ve Eskişehir’i Eskişehir yapan kişidir ancak bir takım şeyler de zamanı gelince değişmelidir, hatta bir keresinde Yılmaz hoca da kent merkezi için yapılacak şeyi yaptığını ifade etmişti Ancak biliyoruz ki daha yapılacak çok şey var, biz onları yapacağız. Yılmaz hocamıza saygısızlık yapmamız mümkün değil o bizim büyüğümüz ve kenti marka yapan bir isim ama değişim zamanı geldi ve değişmeli, Melih Aydın Büyükşehir’de kazanacak, hepimiz göreceğiz.

Tüm ilçelerdeki adayların açıklanması için bir takvim var mı?

Diğer 13 ile için çalışmalarımız sürüyor ve çok fazla aday adayı başvurumuz var, kararlar netleştiğinde teker teker açıklanır hepsi aynı zamanda açıklanacak diye bir şey yok.

İl başkanı olduğunuz zaman da Odunpazarı için aday olacağınız dillendiriliyordu sizin böyle bir gündeminiz var mıydı başkan olurken?

İl başkanı olduğumda 3 yıl il başkanlığı yapacağımı ve vekilliğe aday olmayacağımı ifade etmiştim, ancak genel başkanımız Akşener “Seni Odunpazarı’na istiyorum” demişti o zaman, dolayısıyla Sayın Akşener aday ol derse ben aday olurum ve oldum. Basından da bu konuda sorular geliyordu bunun nedeni de 2014 yılındaki Odunpazarı Belediye Başkanlığı adaylığımda aldığım yüksek oy oranıydı, bu seçimden sonra beni hep Odunpazarı ile birlikte andılar.

2014 yerel seçimlerinde MHP’den Odunpazarı başkan adayı olduğunuzda yüzde 50 binden fazla oy almışsınız. Genel seçimde ise İYİ Parti’nin Odunpazarı bölgesindeki oyu 40 bin civarında kalmış, bu seçimde oyunuzu arttırabilecek misiniz?

Seçimlere girdiğimiz yılda MHP’nin 17 bin oyu vardı, kadın kolları ve parti örgütü ile çalışmalarımızın sonucunda oyumuzu 3 kat arttırdık ve 51 bin olduk. O dönem elde ettiğim başarı Edizgil’in değil teşkilatın başarısıydı. Eskişehir halkı, çalışan insanı seviyor, samimiyete inanıyor ve sizin hizmet edeceğinize inanıyorsa size oy veriyor. Dolayısıyla bu seçimlerde de oyumuzu 3 kat arttırmamamız için hiçbir neden yok, üstelik önümüzde çok daha uzun bir zaman var, çalışarak bunu başaracağımıza çok inanıyorum.

Edizgil 2014 yılında başlayan Odunpazarı belediye başkanlığı hikayesini 2024’te tamamlayabilecek mi?

Kesinlikle tamamlayacağız, biz oyları yükseltmek için değil, kazanmak için yola çıkıyoruz. Ben bir şeyleri yarım yapmayı sevmiyorum ve 2014’te çıktığım bu yolu 2024’te tamamlayacağım.

Eskişehir seçmenini ikna etmek için ne anlatıyorsunuz?

Eskişehir seçmeni benim samimiyetimi biliyor, beni tanıyor artık, ben diş hekimiyim ve çalıştığım dönemde de randevu almamış ama oraya kadar gelip beklemiş hastaları hiç geri göndermedim, onları muayene ettim, insanların ihtiyaçlarını önemseyen biriyim, çalışmaktan yorulmam. Odunpazarı belediye başkanı olursam da randevulu randevusuz herkes istediği saatte benimle görüşebilecek, onları dinlemekle kalmayıp, sorunlarına çözüm üreteceğim. Benim alanım zaten hizmet, hizmet etmek konusunda başarılı bir insanım. Kazım Kurt zamanında verilen sözleri biliyoruz bunların ne kadar tutuldu, neler yapıldı hepimiz biliyoruz bu bölgede çok sorun var…

Bölgede sizin öncelikle ele alacağınız sorunlar ne olur?

Birincisi trafik, otopark sorunu ikincisi imar sorunu; deprem bizim ülkenin gerçeği, bir imar planı ve kentsel dönüşüm mutlaka yapılmalı. Karapınar Projesi 1. Etap yapıldı ancak devamı gelmedi bunu tamamlayacağız. Bunu ilgili bakanlıkla sürekli görüşerek, çözüme kavuşturacağız. Depreme dayanıklı yerler seçilip bir an evvel imara açılmalı, bu yüksek kira ve konut fiyatlarının önüne geçilmesi için de gerekli Düşünün Odunpazarı tarihi bölgede Malhatun Okulu vardı yıkıldı, okul yok, çocuklar yürüyerek okula gidiyorlar, buradaki tüm eksikliklere hakimim.

İYİ Parti son seçimden gerekli dersleri çıkardı mı?

Genel seçimde ne olmadığımızı anlatmaktan diğer şeylere vaktimiz kalmadı, o zaman kendimizi anlatamamıştık ama şimdi kendimizi doğru anlatacağız. Biz hür ve müstakil olarak yerel seçimlere giriyoruz. Kesinlikle 81 ilde kendi adaylarımızı çıkaracağız dedik ve öyle yapacağız.

Seçimde diyelim ki İYİ Parti kaybetti, siz nasıl bir yol izleyeceksiniz?

Partim kaybetse dahi bir nefer olarak çalışmaya devam edeceğim ve diş hekimliği mesleğimi sürdüreceğim.

Genel Başkan Meral Akşener bu seçimde beklenen başarıyı elde edemezse istifa edecek mi?

Bir başarısızlık yaşayacağımıza kesinlikle inanmıyorum, genel başkanımız her zaman sabırlı ve dik durdu. Biz çok zor kurulan bir partiyiz, bir demokrasi mücadelesi verdik, genel başkanımız öyle biri ki; “Başarı bana değil ama başarısızlık tamamen bana aittir” dedi ve gerekeni yaparak istifa edeceğini de söyledi. Ancak İYİ Parti, Meral Akşener ile güzel, onunla devam etmek isteriz.

İYİ Parti Eskişehir’de yerel seçimden nasıl çıkar?

Ben partimin eski il başkanı ve şu anda da Odunpazarı belediye başkan adayıyım, inanmadığınız bir şey için yola çıkmazsınız hem büyükşehirde hem odunpazarında hem de diğer ilçelerde başarılı olacağımıza inanıyorum, şu kadar oy alırım da demiyorum kazanacağız diyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.