Yaz gelmeden yağlarınızdan kurtulun

Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Mutlu, yaklaşan yaz öncesi liposuction uygulamasına olan talebin arttığını söyledi.

24 Nisan 2023 Pazartesi 16:26
Yaz gelmeden yağlarınızdan kurtulun

Mutlu; bölgesel olarak zayıflama yöntemleriyle giderilemeyen yağlardan şikayet edenlerin, liposuction sayesinde kolayca kurtulduklarını hatırlattı.

Yaklaşan yaz mevsimi öncesi fit bir görüntüye sahip olmak ve fazla kilolarından kurtulmak isteyenler çeşitli yöntemlere başvuruyor. Ancak diyet ve spor yapmalarına rağmen vücudun bazı bölgelerindeki yağlardan kurtulamayanların imdadına liposuction uygulaması yetişiyor. Liposuction’a olan talebin bu dönemde daha da arttığını söyleyen Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Mutlu, merak edilen uygulama hakkında bilgi verdi.

LIPOSUCTION KİMLERE YAPILIR?

Her cerrahi operasyonda olduğu gibi liposuction yaptırmak için de öncesinde bir uzman doktor görüşüne başvurulmasını öneren Op. Dr. Ömer Mutlu, “Liposuction uygulaması bir zayıflama yöntemi değildir, yalnızca bölgesel incelmeyi ve vücut hatlarının daha düzgün hale gelmesini sağlayan bir yöntemdir. Eğer bölgesel dirençli yağlanmalar dışında bir kilo probleminiz varsa öncelikle kontrollü bir diyet ve spor programı uygulayarak kilo fazlanızdan kurtulmanız, bunun ardından diyetle uzaklaşmayan yağ fazlalıkları için bu yönteme başvurmanız daha uygun olacaktır” şeklinde konuştu.
 

İYİLEŞME SÜRECİ 1 AY SÜRÜYOR
 

Yaza daha düzgün bir vücutla girmek isteyenlerin liposuction yaptırmaya karar verdiğinde 1 aylık iyileşme süresini göz önünde bulundurmaları gerektiğini dile getiren Op. Dr. Ömer Mutlu, süreci anlattı. Mutlu, “Operasyon sonrası özel üretilmiş korseler kullanılır. Bu korseler alınan yağ dokusunun miktarı ve kişinin özelliklerine göre yaklaşık 4 ila 8 hafta takılır. Ödem ve morlukların görülmesi beklenen bir durumdur ve zaman içinde bu durum ortadan kalkar. İşlemden bir hafta sonra dikişler alınır ve bir ila üç hafta sonrasında hastanın genel durumunda bir problem yoksa iş ve günlük hayata dönebilir. Uygulamadan 3-4 hafta sonrasında normal egzersizlere dönülebilir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.