Çocuklarımız vatansız kalmasın diye mücadele ediyoruz

 Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İstanbul Genişletilmiş İl Divan toplantısı Fatih’teki Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

06 Ekim 2022 Perşembe 11:56
Çocuklarımız vatansız kalmasın diye mücadele ediyoruz

BTP İstanbul İl Başkanı Fuat Şengül başkanlığında geniş bir katılımla yapılan toplantıya BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş da katıldı.

Burada partililere hitap eden Hüseyin Baş konuşmasına İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşuna işaret ederek başladı.

Baş, “Bu İstanbul'da 5 yıl İngiliz hüküm sürdü ama bir adam çıktı ve hiç kimseye İstanbul'u teslim etmedi. Şimdi yine Anadolu'ya göz diktiler, yine bizi parçalamak istiyorlar, yine bizi bu topraklardan kovmak istiyorlar. Bu bin yıldır böyle bugün de hala böyle. Yine bir adam çıktı, buradaki adamları yetiştirdi ve biz yine bu ülkeyi bu İstanbul'u yine hiç kimseye vermeyeceğiz” dedi.

“Türkiye’yi ucuz iş gücü merkezi yani modern sömürgeciliğin merkezi yaptılar”

 

“Çok büyük tehditlerle bugünlere gelmiş bir ülkede yaşıyoruz. Açın dünya haritasını tam ortasında gözünüze ilk çarpan yer Anadolu coğrafyasıdır.” Diyen Hüseyin Baş konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bütün milletlerin, devletlerin gözü bu coğrafyadadır. Sürekli duyduğunuz bir şey vardır. Küresel dünya, küreselleşme, emperyalizm.... Bu kavramların Türkçe karşılığı bundan yüz sene evvel dünya savaşlarına neden olan şey, yani sömürgeciliktir.  Bugün hala bütün dünya ister ki, ' biz bir yerleri sömürelim, sömürdüğümüz ülkelerden kendi kasalarımıza, kendi vatandaşlarımıza zenginlik aktaralım. Bunu bugün nasıl yapıyorlar? Sömürgeciliğin bugünkü tanımı, ucuz iş gücü haline getirdiğiniz ülkelerin insanlarının emeklerini çalmaktır. Bugün Türkiye tam anlamıyla ucuz işgücü merkezi haline getirilmiş bir yerdir. Bu süreci nasıl işletirler; önce sizi baskı altına alırlar, size nefes aldırmazlar, size demokrasiyi unuttururlar, size insan haklarını unuttururlar, sizi yasaklara boğarlar ve ondan sonra size ne emrediyorlarsa yaptırırlar. Zaten bu büyük ve kadim milletin savaş kaybetmesi normal şartlarda mümkün değil. Bunu ecnebi de biliyor, yani sizi savaşarak yenemezler. Sizi nasıl yenerler? Sizi baskılarlar, sizi incitirler, sizi umutsuzluğa iterler, ümitlerinizi elinizden alırlar, hayal kurmanızın önüne geçerler ve siz artık insani vasıflarınızdan uzaklaşmış olursunuz doğal olarak ve sonra gelirler sizi yenerler. Sitem bunun üzerine kuruludur.”

“BTP’nin mücadelesi vatan mücadelesidir”

BTP’nin mücadelesinin bir vatan mücadelesi olduğunu belirten BTP lideri Hüseyin Baş, “Bizim haykırışımız, bizim ayağa kalkışımız Bağımsız Türkiye Partisi olarak dün Haydar hoca ile ayağa kalkışımız. Bugün o ayağa kalktığımız süreci devam ettirmemiz, esasında 'cebimizde 10 lira var bu 15 lira olsun' kalkışı değildir. Biz yarınlarımızın hesabını sormak için ayağa kalkıyoruz. Çünkü burada gezinen çocuklar yarın ülkesiz kalabilirler, vatansız kalabilirler. İşte bunun altyapısı hazırlanıyor” dedi.

“Bu dediğimi unutmayın bir yere yazın…”

Konuşmasında, “Bu dediğimi unutmayın bir yere yazın, Bağımsız Türkiye Partisi, er ya da geç iktidar olacaktır. Bugün yürüdüğümüz yol iktidarın yoludur” diyen Hüseyin Baş şöyle devam etti; “Siyasetteki sermaye nedir? Siyasetteki sermaye fikirdir, çözümdür; bu biz de var mı, var.  Siyasetteki sermaye nedir, teşkilattır. Biz de var mı, var! E o zaman buradan başarı çıkmayacak da ne çıkacak. Biz yarının teminatıyız, biz bu ülkenin en sıkıntılı günlerinin en önde koşacak askerleriyiz. Biz bu millete, bu vatana inanıyoruz. Biz bu toprakların maneviyatına inanıyoruz, bırakın inanmayı biz bunu yaşıyoruz. Türkiye'de bunu yaşayabilen algılayabilen başka bir yapı var mı diye sorun, ben birçok insanla tanıştım yok. Bütün teşkilat mensuplarımız en az benim kadar hatta benden daha fazla bu davayı, bu fikri, bu zikri iktidar etmek istiyor çünkü biz bu millete hizmet etmek istiyoruz, bu millete hizmet etmeyi de geçmişe olan borcumuzdan, yarına olan sorumluluğumuzdan dolayı istiyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Hüseyin Baş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.