Rumuz Goncagül Aralık ayında Kadıköy Süreyya Operası’nda

Türk tiyatrosunun en önemli oyunları arasında yer alan “Rumuz Goncagül”, aralık ayında İstanbul Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

28 Kasım 2023 Salı 14:07
Rumuz Goncagül Aralık ayında Kadıköy Süreyya Operası’nda

70’li yılların sonlarında değişen toplumsal yapıda kadının sıkışmışlığını çağdaş bir ortaoyunu dünyasından aktaran tiyatro klasiğinin biletleri Biletinial’da satışta.

BASIN BÜLTENİ- 28.11.2023 Türk tiyatrosunun önemli yazarlarından Oktay Arayıcı tarafından kaleme alınan tiyatro klasiği “Rumuz Goncagül”, İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından aralık ayında İstanbul Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde seyircilerle buluşacak. 70’li yılların sonlarında değişen sosyal yapının ve ekonomik hayatın etkisiyle adını, varlığını ve çaresizliğini çözmeye çalışan kadınların sıkışmışlığını çağdaş bir ortaoyunu dünyasından anlatan müzikli oyunun biletleri Türkiye’nin lider online etkinlik biletleme şirketi Biletinial’da.

Oyuncu kadrosunda Dilek Güven Eylem Yıldız, Şebnem Bilgeer, Efe Erkekli, Duygu Gökhan, Erdoğan Aydemir, Engin Delice, Ahmet Dizdaroğlu, Uğur Keleş, Aydın Orak ve Buğra Kağan Kahraman’ın yer aldığı oyunun etkileyici müzikleri ise Timur Selçuk imzasını taşıyor. Oyun, 5, 6, 7, 8 ve 9 Aralık’ta izlenebilecek.

Rumuz Goncagül olmaya giden yol

Her şey Gülsün adına bir gazetenin gönül postası köşesine 'Goncagül' rumuzuyla bir mektup gönderilmesiyle başlar. “Aile kızıyım, ev işlerini becerir, güzel yemek pişirir. İlkokul mezunuyum. Babam vefat ettiği için annemle, kendi evimde oturmaktayım. Ahlâklı, geçimliliği olan biriyle evlenmek istiyorum. İç güveyi de olabilir. İsteklilerin Goncagül rumuzuna yazmaları” diyen mektupla birlikte Gülsün'e 261 koca adayı talip olur. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.