Soğan tezgaha değil saksıda

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Bekilli’de esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

18 Nisan 2023 Salı 12:46
Soğan tezgaha değil saksıda

İlçe Başkanı ve örgütüyle esnafın dertlerini dinleyen Gülizar Biçer Karaca’nın seçim çalışmalarında ilginç enstantaneler de yaşanıyor. “Fiyatları uçunca soğanı baştacı yaptık, saksıya koyduk” diyen Bekillili bir esnafın AKP iktidarına sembolik tepkisi ağlanacak halimize gülüyoruz dedirtti. “Eyyy ekonominin kitabını yazan krizlerin efendisi Erdoğan, vatandaşı düşürdüğün hale bak. Sofraların baştacı olan soğan artık süs niyetine saksıda. Bu da sana ders olsun Erdoğan! Bunu da gördük, mutfaklara giremeyen soğan, taneyle alınır hale geldi. Sofrada değil Saksıda Soğan” diyerek Denizli’de miting yapacak olan Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ekonominin durumunu hayatın içinden, milletin gözünden mesajla verdi.

BİBER Mİ DAHA ACI HAYAT MI? Bekillili esnaflara Millet İttifakı politikalarını anlatan Gülizar Biçer Karaca’nın Çal pazaryerindeki ziyaretlerine ise “acı biber” damga vurdu. Sosyal medya hesabından “Pazar yerleri, memleketin halini özetliyor. Acı biberin dahi boynunu büktüğü Çal Pazarı'ndan bildiriyoruz: "Hayat kadar acı!" paylaşımını açlık otu ve kırmızı biber olan pazartyeri fotoğrafıyla paylaşan Biçer Karaca; pazarcıları dinledi: Tereyağı ve kaymağın kilosu 170 TL! Bırakın 1 kiloyu, yarım kilo bile alamıyor vatandaş. Pazarda tereyağı satarak geçimini sürdürmeye çalışan Çallı ablalarımız, "kuzumuzu besleyemiyoruz 1 torba yem olmuş 400 TL” diye isyan ediyor.” Diyen Biçer Karaca: “Haberin var mı eyyy Sarayy!”

SOĞAN SEPETE TANEYLE, ACI ÇAYA 4 TL! “Acı soğan yemek de acı çay içmek de haram oldu. Bir bardak çayın en az 4 TL olduğu, Ramazan pidesinin evlere giremediği, taneyle soğan devrinin tek kişilik Saray hükümeti döneminde hafızalara kazındığı bir ülke yarattılar.” diyen Gülizar Biçer Karaca; “Nasıl bir piyasa yarattılar ki Sarayda ejder meyveli smothie, pazarda alan satanın kan ağladığı boş meyve sebze sepetleri! Bunlar sizin eseriniz. 14 Mayıs’ta bu bozuk çark tersine dönecek.” Diyerek üretici destekleyen politikalarını paylaştı: İktidarımızda neler mi olacak?

PAZARYERLERİ KAYITLI, ŞEFFAF, GÜVENLİ TİCARET ALANLARI OLACAK

  • Kamu kurumları, yerel yönetimler, KOBİ’ler ve kooperatiflerin işbirliğini öngören Paylaşım Ekonomilerini yaygınlaştıracağız.
  • Hal Kayıt Sistemi üzerinden ürün künyesi uygulamasını yaygınlaştıracak, böylece tüketicilerimizin piyasayı denetleyebilmelerine imkân sağlayacağız.
  • Yerel yönetimlerle etkin bir koordinasyon ve iş birliği içinde sebze meyve ticaretimizin önemli bir bölümünün gerçekleştirildiği geleneksel pazar yerlerini kayıtlı, şeffaf ve güvenli ticaret alanlarına dönüştüreceğiz.
  • Pazar alanlarının haftanın diğer günlerinde kooperatif üyesi ya da çiftçi belgesi sahibi üreticinin ürününü sattığı alanlar olarak değerlendirilmesini sağlayacağız.
  • Şehir tarımını ve topraksız dikey tarımı destekleyeceğiz.
  • Büyük metropollere yakın tarım ve gıda üslerini hayata geçirerek, afet, kriz ve salgın dönemlerinde gıdaya erişim riskini en aza indireceğiz.

CUMHUR İTTİFAKI KAN KAYBEDİYOR Millet İttifakı iktidarında neler yapılacağını içeren broşürlere ve üreticilerle esnaflara yönelik vaatlere ise ilgi büyük… Partililerle birlikte sahada SANA SÖZ broşürlerini dağıtan CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca; bu krizden çıkmak için iktidarın yanlış ekonomi politikalarını eleştirmekle yetinemeyeceklerini, ekonomik programın ve ekonomi kurmaylarının krizden çıkış yollarının hazır olduğunu, tüm yurttaşların geçim derdine Millet İttifakı iktidarında son vereceklerini, Bekilli ve Çal’daki seçmenlerden sandığa giderek kendilerine yalan söyleyenleri sandığa gömmelerini istedi.

SANA SÖZ: ESNAFIN STOPAJ ORANLARINI SIFIRLAYACAĞIZ

• Ticaret Bakanlığını Esnaf ve Ticaret Bakanlığı şeklinde yeniden yapılandırılacak.

• Esnafımızın salgın sürecinde kullandığı kredilerin faizleri ile BAĞ-KUR ve vergi borçlarının faizlerini silecek, kalan anaparanın uygun vadede ödenmesi sağlanacak.

• Esnafımızın emekli olabilmesi için en son 2000-2008 arası için uygulanan geriye doğru borçlanma hakkı, ticari sicil kayıtlarına ve esnaf odalarına bağlı kalınan süreleri göz önünde bulundurarak tanınacak.

• Esnaf Ahilik Sandığı’na dahil esnaflarımızın kısa çalışma ödeneği gibi gelir kaybını telafi edecek uygulamalardan faydalanmaları sağlanacak. Esnaf Ahilik Sandığı uygulaması çerçevesinde esnafın ödeyeceği katkı payı oranı düşürülecek.

• Esnaf ve sanatkârlarımızın hastalık ve ayakta tedavi gördüğü süreçleri kapsayan geçici iş göremezlik ödeneği alabilmesi sağlanacak.

• İşyeri kira ödemelerinde stopaj oranı sıfırlanacak.

• Şoför esnafının 10 yaşın üzerindeki araçlarının yenilenmesinde ÖTV alınmayacak.

• Küçük esnafımızı zincir marketler, büyük marketler, AVM’ler karşısında korumak ve haksız rekabeti önlemek amacıyla gerekli düzenlemeler hızla hayata geçirilecek.

• Esnafın e-ticaret pazaryerlerinde satış yapması kolaylaştırılacak ve bunun maliyetini azaltacak tedbirler alınacak.

• Esnaf, sanatkâr ve küçük sanayicileri geliştirme faaliyetleri kapsamında iş kolları yeniden düzenlenecek. Esnaf ile tacir, sanatkâr ile sanayici arasındaki tanım farkını dikkate alarak her iki kesimin mesleki örgütlenmesinde yaşanan sorunlar giderilecek.

CHP Genel Başkan Yardımcı Gülizar Biçer Karaca ilçe çalışmalarını Baklan’da sürdürdü. İlçe binasında İlçe Başkanı Belma Aycan ve partililerle buluşan Gülizar Biçer Karaca’nın Baklan’dan paylaştığı mesaj ise havuz medyanın yalan haberlerine kimsenin inanmaması yönünde oldu.

Anahtar Kelimeler:
ChpBekiliSoğan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.