Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu ile Çevikkuvvet Köprülü Kavşağı’nın yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun teşrifleriyle açılacağını duyurdu. 

02 Aralık 2022 Cuma 15:46
Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Şanlıurfa’nın büyüyen ve gelişen yapısının; çok sektörlü, entegre ve sürdürülebilir bir kalkınma anlayışıyla hayata geçirilen karayolu yatırımlarıyla desteklendiği kaydedildi. Bu kapsamda Şanlıurfa’nın şehir içi ve şehirlerarası ulaşımını düzenleyen Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu 9,4 kilometre uzunluğunda inşa edildiği vurgulandı. 

Yarın gerçekleştirilecek çevre yolu açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılacağı belirtilen açıklamada, proje hakkında şu bilgiler verildi:“Trafiğe 2x2 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında hizmet verecek çevre yolunda Direkli Vadisi 376 metrelik viyadük ile geçildi. Ayrıca, proje kapsamında 446 metre uzunluğunda 3 adet köprülü kavşak, 50 metrelik 1 adet altgeçit köprüsü ve toplam 1380 metre uzunluğunda 18 adet menfez bulunuyor. Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu’nun bitiş noktasında inşa edilen Çevikkuvvet Köprülü Kavşağı’nın tamamlanmasıyla; Şanlıurfa-Gaziantep Devlet Yolu’na, Şanlıurfa-Diyarbakır Devlet Yolu’na ve Doğu Çevre Yolu’na bağlantı sağlandı” denildi.

KAVŞAK BÜNYESİNDE 7 TANE KÖPRÜ BULUNUYOR

Çevikkuvvet Köprülü Kavşağı’na da değinilen açıklamada, kavşağın ana gövdesinin 2 bin 930 metre uzunluğunda bölünmüş yol standardında, kavşak kollarının ise 4 bin 240 metre uzunluğunda tek yol standardında inşa edildiği ifade edildi. Köprülü kavşak bünyesinde toplam 911 metre uzunluğunda 7 adet köprü bulunduğuna işaret edilen açıklamada, Kuzeybatı Çevre Yolu’nun da hizmete alınmasıyla Şanlıurfa’nın toplam 32,4 kilometre uzunluğundaki çevre yolu ağının tamamlandığına dikkat çekildi.

Son Güncelleme: 02.12.2022 15:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.