Rusya Ukrayna Savaşı AKP’ye iyi bir ders verdi

Gaye Usluer, “1936 yılında imzalanmış olan Montrö Boğazlar Anlaşması’nın ülkemizin güvenliği ve uluslararası barışın sağlanması açısından ne kadar önemli olduğunu hatırlamak zorunda kaldılar.”

07 Mart 2022 Pazartesi 15:00
Rusya Ukrayna Savaşı AKP’ye iyi bir ders verdi

Gaye Usluer, “1936 yılında imzalanmış olan Montrö Boğazlar Anlaşması’nın ülkemizin güvenliği ve uluslararası barışın sağlanması açısından ne kadar önemli olduğunu hatırlamak zorunda kaldılar.”

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer, partisinin Merkez Yönetim Kurulu gündemli basın açıklamasını gerçekleştirdi. Memleket Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenen basın açıklamasında gündemi değerlendiren Usluer, Ukrayna-Rusya savaşının AKP’ye iyi bir ders verdiğini dile getirerek, “1936 yılında imzalanmış olan Montrö Boğazlar Anlaşması’nın ülkemizin güvenliği ve uluslararası barışın sağlanması açısından ne kadar önemli olduğunu hatırlamak zorunda kaldılar. Kanal İstanbul Projesi’nin oluşturacağı güvenlik sorunu apaçık ortada” dedi.

BU SAVAŞ BATI İLE DOĞUNUN KAVGASI

“Ukrayna - Rusya Savaşı’nın 12. günündeyiz. Geçtiğimiz haftada söylemiştik. Bu savaş sadece Ukrayna - Rusya savaşı değil. Bu savaş Batı ile Doğu’nun kavgası. Bir tarafta ABD ve Atlantik var. Öteki tarafta ise Rusya ve Pasifik. ABD emperyalizmi ile Rusya emperyalizmi savaşıyor. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali doğru mu? Batı ve NATO bu savaşta Ukrayna ile birlikte. Ancak fiilen savaşın içinde değiller. Ukrayna yalnız. NATO’nun doğuya doğru genişlemesi, silahlandırması meşru mu?”

TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGI

“Oysa dünyanın ana sorunları belli. Dört bir yanımız yoksulluk ve ekolojik yıkım ile çevrelenmişken, savaş tamtamlarını çalanların hesapları kendilerine. Uluslararası savaş hukukunun ana ilkesi belli; Ülkelerin toprak bütünlüğüne ve siyasal bağımsızlıklarına saygılı olacaksınız!”

BARIŞIN TESİSİNDE TÜRKİYE ÖNCÜ OLMALIDIR

“Yanı başımızda binlerce kişi ölüyor. İnsanlar evlerini bırakıp kaçmaya çalışıyor. Çocuklar, gençler, aileler perişan. Savaşların kaybedeni sivil insanlar, askerler. Oysa yaratıcıları politikacılar.  Biz acilen barışın yeniden tesisini istiyoruz. Türkiye’nin NATO üyesi olduğu gerçeğiyle birlikte, barışın tesisinde öncü olmasını savunuyoruz.”

BU SAVAŞ AKP’YE İYİ BİR DERS VERDİ

“Bu savaş AKP’ye iyi bir ders verdi. 1936 yılında imzalanmış olan Montrö Boğazlar Anlaşması’nın ülkemizin güvenliği ve uluslararası barışın sağlanması açısından ne kadar önemli olduğunu hatırlamak zorunda kaldılar. Kanal İstanbul Projesi’nin oluşturacağı güvenlik sorunu apaçık ortada. Savaşa karar vermek kolay, Barışın tesisi zordur. 21. Yüzyıl dünyası barışı yeniden tesis etmek zorunluluğunda. “Savaşa hayır, barışa evet, hemen şimdi!” diyoruz.”

SİHİRLİ SÖZCÜKLERLE TALANIN ÖNÜ AÇILDI

Gaye Usluer, “Mecliste 7 kez reddedilmiş olan, ülkemizin kıymetlileri zeytinliklerimizi yok edecek uygulama, bir yönetmelikle hayata geçirildi. Yeni yönetmelik iktidarın bir avuç sermaye şirketi için sit alanlarını delme, enerjiye, turizme ve tarıma açma çabasıdır.”

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer, partisinin Merkez Yönetim Kurulu gündemli basın açıklamasında zeytinlik alanlarına yönelik yönetmeliği eleştirerek, “Yeni yönetmelik iktidarın bir avuç sermaye şirketi için sit alanlarını delme, enerjiye, turizme ve tarıma açma çabasıdır” dedi.

TALANA DEVAM EDECEKLER

“Bir tarafta savaşa dair endişeler devam ederken AKP’de rant projelerine devam ediyor. Mecliste 7 kez reddedilmiş olan, ülkemizin kıymetlileri zeytinliklerimizi yok edecek uygulama, bir yönetmelikle hayata geçirildi. Hafta sonu kabul edilen yasayla koruma altındaki alanlar enerji santrallerine açıldı. Bundan sonra kolayca ÇED gerekli değil kararı alıp, talana devam edecekler. Yeni yönetmelik iktidarın bir avuç sermaye şirketi için sit alanlarını delme, enerjiye, turizme ve tarıma açma çabasıdır.”

SİZE SÖZ DEĞİŞTİRECEĞİZ

“Bu yönetmelik ile atık su, içme suyu, doğalgaz, elektrik hatları ve iskele yapımına izin verilecek. Kamu yararı ilkesi olan “yerini değiştirme, yeniden kullanma” delinerek,  sihirli sözcüklerle talanın önü açıldı. Hasar büyük ve hasarı büyütmeye devam ediyorlar. Size söz değiştireceğiz. En acı reçete pahasına. Biz demiyorum, hepimiz hep birlikte değiştireceğiz.”

DERİN BİR ÇIKMAZ İÇİNDEYİZ

Gaye Usluer, “Sorun dünyanın ancak Türkiye özelinde derin bir çıkmaz içindeyiz”

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer, partisinin Merkez Yönetim Kurulu gündemli basın açıklamasında Rusya-Ukrayna savaşının ekonomik etkilerini değerlendirerek, “Sorun dünyanın ancak Türkiye özelinde derin bir çıkmaz içindeyiz” dedi.

DOLAR KURUNDAKİ ARTIŞ AKARYAKIT ARTIŞINI HIZLANDIRIYOR

“Bu gece gelecek zamla birlikte, benzinde zam oranı yılbaşından bu yana yüzde 57, son bir yılda yüzde 166 olacak. Motorinde zam ise yılbaşından beri yüzde 94, son bir yılda yüzde 235’e ulaşacak. Yılbaşında 73 dolar olan ham petrolün varil fiyatı, Rusya - Ukrayna savaşı ve batı ülkelerinin yaptırım kararlarıyla 140 doları gördü. Bu artış doğal olarak tüm dünyada akaryakıt fiyatlarını etkiliyor. Türkiye’de ise ilave olarak dolar/TL kurunda yükseliş olması, akaryakıt fiyatlarının daha hızlı artmasına neden oluyor.”

TÜM GIDA SEKTÖRÜLERİ ETKİLENECEK

“Ukrayna - Rusya Savaşı  ve  buğday üretimindeki ağırlıkları nedeniyle buğday tüm dünyada  emtia piyasalarının ana aktörü oldu. Sorun dünyanın. Ancak Türkiye özelinde derin bir çıkmaz içindeyiz. Tarımsal girdi maliyetlerimiz yüksek. Çiftçinin üretim maliyeti artıyor. Bu nedenle sadece hububat değil tüm gıda sektörü etkilenecek. Türkiye yükselen gıda enflasyonu ile karşı karşıya. Arpa ve mısır ithalatında sorun yaşanması nedeniyle önümüzdeki günlerde  hayvancılık etkilenecek. Et ve süt üretimi darbe alacak.”

NE YAPMALIYIZ ?

“Acilen mazotta ÖTV KDV indirimi yapılmalı. Çiftçiye özel ek destekler verilmeli. Gübre, yem, tohum ve ilaçta  indirime gidilmeli. Bir an önce üretim maliyetleri azaltılmazsa sorun market raflarına yansıyacak. Çözüm üretimi artırmaktan ve üretimde sürekliliği sağlamaktan geçiyor.”

Anahtar Kelimeler:
Gayeusluer
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.