HÜDA PAR da afet bölgesinde

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Diyarbakır’da yaralananları ziyaret etti, arama kurtarma çalışmalarını yerinden takip etti.

08 Şubat 2023 Çarşamba 15:20
HÜDA PAR da afet bölgesinde

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Diyarbakır ilinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi, enkaz başında yetkililerden bilgi aldı.

Yapıcıoğlu, daha sonra depremden yaralı kurtarılanları hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yürüttüğü temasların ardından gazetecilere bir açıklama yapan Yapıcıoğlu, dualarının yürütülen çalışmalarda enkaz altındakilere sağ bir şekilde ulaşılması olduğunu belirtti.

Yapıcıoğlu, “10 ayrı vilayette yıkılan binalar ve can kayıpları var. Bunun haricinde belki çevredeki diğer vilayetlerde etkilenmiş ama bunların arasında belki yine Diyarbakır daha şanslı sayılır. Çünkü burada yıkılan binaların sayısı az ve her bir enkazın başında bu işin uzmanı olan ekipler var, bu çalışmaları sürdürüyor. Kahramanmaraş’ta, Adıyaman'da, Hatay'da maalesef o kadar çok sayıda bina yıkılmış ki her bir binada görevlendirilecek uzman ekipler yok. İnsanlar binaların altında sesleniyorlar, yardım bekliyorlar fakat yeterli ekip, ekipman olmadığı için zamanında onlara ulaşılabilecek mi? Büyük bir soru işareti. Burada büyük bir bina yıkılmış, 100'den fazla insan deprem anında binadaydı en azından öyle tahmin ediliyor. Şimdiye kadar 70'e yakın kişi çıktı. 25-30 civarında daha vatandaşımızın enkazın altında olduğu tahmin ediliyor. Allah'tan dileğimiz, duamız onlara sağ bir şekilde ulaşılması. Hastanedeki yaralıları da ziyaret ettik, durumları iyiydi ama morgda henüz yıkanmamış, yıkanmayı bekleyen cenazeler var." diye konuştu.

"Ekiplere yardımcı olmak lazım bugün şikâyet günü değil"

Koordineli şekilde çalışmaların yürütülmesinin çok önemli olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Deprem çok geniş bir alana yayıldığı için belki insanın takatinin üstünde bir çaba gerekiyor. Ekiplere yardımcı olmak lazım, bugün şikâyet günü değil. Bazen eksiklikler olabilir, özellikle yıkımın çok ağır olduğu yerlerde eksiklikler de var ama biz o eksiklikleri nasıl kapatabiliriz buna bakmamız lazım. Buradan çağrıda bulunmak istiyorum, özellikle Adıyaman ve Kahramanmaraş gibi, Hatay gibi depremden çok hasar almış yerler oraya giden ekip ve ekipmanlara rahat ulaşılabilmesi için bozulan yolların biran önce tamir edilmesi, kar yağışı nedeni ile kapanan yolların açılması ve enkazın altından kendi çabaları ile çıkan ya da evleri yıkılmamış ve evlerine giremeyecek insanların ihtiyaçlarının karşılanması için STK'lar ve kurumların el ele, dayanışma içerisinde organizeli şekilde hareket etmeleri lazım." diye konuştu.

" Yaralarımızı birlikte saracağız"

Sosyal medya Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Yapıcıoğlu, yaşanan can kayıplardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Yapıcıoğlu, “Enkaz altındaki vatandaşlarımızın sağ salim çıkarılması için çabalayan herkese başarı dileklerimle birlikte ortaya koydukları insanüstü çaba için teşekkür ederim. Rabbim enkaz altındaki yakınlarından güzel haberler bekleyenleri sevindirsin. Yaralarımızı birlikte saracağız.” diyerek birlik mesajını verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.