Güneydoğu’daki büyük depremlerle yıkıldık

Güneydoğu sabaha karşı saat 4 sıralarında büyük depremlerle sarsıldı, 10 ilin etkilendiği depremin merkezi Kahramanmaraş oldu.

06 Şubat 2023 Pazartesi 14:03
Güneydoğu’daki büyük depremlerle yıkıldık

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04:17’de 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem bölgedeki birçok ilde hissedildi. Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yıkılan binalar olduğu bildirildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 912 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yaralı sayısıysa 5 bin 385. Erdoğan, 2 bin 818 binanın yıkıldığını aktardı.

 Ölüm sayısının kaç olacağının tahmin edilemediği ifade ediliyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar “Silahlı Kuvvetler olarak hasar ve zayiat belirleme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Maalesef 3 şehidimiz, yaralılarımız var. Birliklerimizde tekrar yoklamaları alıyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer “Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde bugün itibarıyla eğitim öğretime 2 hafta ara veriyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, diğer illerin durumu şöyle aktardı:

*Maraş’ta 70 kişi hayatını kaybetti 200 kişi yaralandı.

*Hatay’da dört can kaybı, yedi yaralı ve 200 yıkım var.

*Osmaniye’de 20 kayıp, 200 yaralı ve 83 yıkılan bina

*Adıyaman’da 13 kayıp, 22 yaralı, 100 yıkılan bina

*Diyarbakır’da 14 vefat

*Urfa 18 kayıp, 200 yaralı, 60 yıkılan bina

*Antep’te 80 ölü, 581 yıkılan bina

*Kilis’te sekiz ölü, 50 yıkım

*Adana’da 10 ölü, 118 yaralı

*Malatya’da 47 ölü, 550 yaralı ve 300 yıkılan bina var.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, deprem bölgesindeki vatandaşların kesintisiz iletişim sağlaması için operatörlere talimat verildiğini, bölgedeki tüm vatandaşlara ücretsiz konuşma ve internet yüklendiğini, borcundan dolayı kapalı olan hatların hepsinin açıldığını, ankesörlü telefonlardan ücretsiz görüşme sağlanabileceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:

* Türkiye’nin birçok noktasından arama kurtarma ekipleri ilgili bölgelere sevk ediliyor. Bazı yerlerde ciddi trafik sıkıntıları söz konusu. Ambulans ve arama kurtarma ekiplerine yol açabilmek için vatandaşlarımızın araçları hareket ettirmemesi önem taşımaktadır.

* Cep telefonları deprem bölgeleri dışında kullanılmamalı. Sosyal medyada kirli bilgi, bu ülkeye en büyük ihanettir. Sosyal medyadaki dezenformasyonlar yanıltıcı, meşgul edici ve milletimizi üzen bir noktaya getirir.

* Şu ana kadar en büyüğü 6,6 olmak üzere 22 artçı deprem oldu. Hasarlı binalara kesinlikle girilmemeli.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.