DİSK Emeli Sen’de Cengiz Yavuz ile mücadeleye devam

DİSK Emekli Sen’in 2. Olağan Kongresi’nde oyların çoğunluğunu alan mevcut Başkan Cengiz Yavuz ile yola devam edildi. 

23 Ağustos 2022 Salı 12:54
DİSK Emeli Sen’de Cengiz Yavuz ile mücadeleye devam

DİSK Emekli Sen’in 2. Olağan Kongresi Ankara Yeni Mahalle Belediyesi Sinan Bengier Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.  Delegelerin dışında da yoğun katılımın olduğu kongrede mevcut başkan Cengiz Yavuz ile Metin Çalışkan’ın listeleri yarıştı. 2 gün süren kongrede, bazı maddelerde tüzük değişikliği konusunda görüş birliğine varıldı. Disk Emekli Sen Genel Merkezi tüzük kurultayı yapma kararı aldı. 260 delegeden 224’ünün oy kullandığı kongrede; Cengiz Yavuz listesine 153 oy çıkarken, Metin Çalışkan’ın listesi 68 oyda kaldı. Kongrede 3 oy da geçersiz sayıldı.
Cengiz Yavuz başkanlığındaki merkez yürütme kuruluna Gülefer Akyürek, Mehtap Çakır, Özlem Şanlıtürk, Ercan Çınarlı, Erdoğan Tekeoğlu, Hakan İlter ve Gazi Akmeşe seçildi. Genel Sekreter yine Fikri Kalender olurken, denetim ve disiplin kurulu üyeleri de belirlendi. 14 milyon emekliye kongrenin hayırlı uğurlu olmasını dileyen DİSK Emekli Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz, kongrede yaşanan gerilime rağmen, her bir delege ve üyenin eleştirilerini dikkate alacaklarını belirterek, mücadeleye ilk günkü azimle ve şevkle devam edeceklerini söyledi. Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen delegelere teşekkür eden Cengiz Yavuz, ayrışma olmadan, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, 14 milyon emeklinin sesi olmayı sürdüreceklerini vurguladı.

Son Güncelleme: 23.08.2022 12:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.