Turlara İlgi Artıyor

 Toplu geziler, bireysel tatillere göre daha cazip olabiliyor. Daha fazla insan tanıma ve daha çok görme imkânı, turlara talebi artırıyor.

28 Temmuz 2022 Perşembe 16:35
Turlara İlgi Artıyor

 Toplu geziler, bireysel tatillere göre daha cazip olabiliyor. Daha fazla insan tanıma ve daha çok görme imkânı, turlara talebi artırıyor.

Pandemi tedbirlerinin kaldırılmasıyla tatil yerlerine olan talep, daha da yükseldi.

TÜİK’e göre yılın ilk çeyreğindeki turizm gelirleri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 122,4 artarak 5 milyar 454 milyon doları geçti.

Ocak ile Mart arasındaki turizm gelirinin yüzde 76,5'i yabancı uyruklulardan, yüzde 23,5'i ise yurt dışında yaşayan vatandaşlardan geldi.

Paket tur harcamalarından ülkemize kalan pay, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 287,7 arttı. Turistlerin paket turlara olan harcaması 602 milyon doları geçti.

Talepteki keskin artış, yalnızca yabancı turistlerden değil. Tur firmaları, Türkiye’de yaşayanların da tur paketlerine olan ilgisinin arttığını dile getiriyor.

Tur paketlerine olan talepteki artışı değerlendiren Trippters.com Yönetim Kurulu (YK) Başkanı Kaan Alp Can, yerli turistlere sosyalleşme imkânı cazip gelirken yabancı turistlerin ise rehberlik hizmetine daha çok ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Yerli turistlerden de talep yoğun

Tatile gidenler, rehberlik hizmetiyle bölgedeki gezilecek yerleri kısa sürede görebiliyor. Ayrıca tur paketlerinin konaklama, ulaşım ve yemek hizmetlerini kapsamasıyla ekonomik açıdan da avantajlı.

Bayramlarda veya diğer uzun tatillerde uzak yolculukları ve konaklamayı içeren paketlerin tercih edildiğini söyleyen YK Başkanı Can “Günübirlik turlarımıza genelde çevre illerden katılım olmaktadır. Çalışanlara günlük turlarımız cazip gelmektedir. Turlarımıza üniversite öğrencileri de katılmaktadır. Hafta sonu gibi kısa tatillerde, dinlenip eğlenmek isteyen vatandaşlar, günlük turlarımızı tercih etmektedirler.” dedi.

Şehir yaşamından uzaklaşıp temiz hava solumak isteyenlerden de talebin fazla olduğunu kaydeden Kaan Alp Can, “Düzenlediğimiz Trabzon kalkışlı turlar ile Karadeniz’in eşsiz güzelliklerini ziyaretçilerimize sunmaktayız.” ifadelerini kullandı.

Can, talepteki bu artışı sağlayan unsurları sıraladı.

Sosyalleşme imkânı

Trippters Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Alp Can’a göre turların en cazip gelen noktası, insanlarla tanışmak. Turlara katılanlar genelde arkadaş grubu, sevgili ya da eş oluyor. Bunun yanında bireysel katılımların sıklığı da göze çarpıyor. Tek başına ya da arkadaşlarıyla gelenler, diğer katılımcılarla sohbet edip arkadaş oluyor.

Rehberlik hizmeti yabancılara büyük avantaj

Turların avantajı, sosyalleşmekle sınırlı değil. Turlardaki rehberlik ve konaklama hizmetleri, bireysel gezilere göre daha ekonomik.

Diğer yandan rehberlik hizmeti, katılımcılara büyük kolaylık sağlıyor. Turlara katılanlar, genelde bölgeyi yeterince araştırmamış olabiliyor ve yolu bulmakta zorlanabiliyor. Bu da bölgedeki en önemli noktaların gezilememesine sebep olmasa bile zaman kaybına neden olabiliyor. Bu nedenle rehberlik hizmeti, yabancı turistler için çok önemli unsur hâline geliyor.

Turlardaki rehberler ise turistleri en iyi şekilde yönlendirip bu sorunları ortadan kaldırıyor.

Daha çok yer görme

Katılımcılardan alınan geri bildirimlere göre turlara olan talebi artıran diğer bir unsur, daha fazla gezme imkânı.

Can, “Turlarımız otobüslerle olmaktadır. Otobüsle yolculukta, gezicilere daha fazla manzara görme olanağı sağlamaktayız.” dedi.

Otobüs yolculuklarının sohbetlerle geçtiğini aktaran Kaan Alp Can “Bazı seyahatlerimiz uzun sürse de eğlenmeye gelenler, burada vaktin nasıl geçtiğini anlamıyor.” sözlerini kaydetti.

Otobüsle Türkiye’nin Her Yerine Seyahat Mümkün

Karadeniz’in büyük şehirlerinden kalkan turlara yönelik talebin çok olduğunu belirten Can, “Yakın ve uzak bölgelere seyahatimiz mevcut. Örneğin, Samsun çıkışlı turlarımızdaki seçeneklerde Karadeniz’in yaylaları da olabiliyor, Ege’nin antik kentleri de” ifadelerini kullandı.

Ekonomik

Trippters’ın Yönetim Kurulu Başkanı Can, tur paketlerinin ekonomik açıdan da tercih nedeni olduğunu bildirdi.

Kovid-19 tedbirlerinin sonlanmasıyla tatil hizmetlerine olan talebin de arttığını dile getiren Kaan Alp Can “Sunmakta olduğumuz tur paketlerinin çoğu, otobüs, konaklama ve yemek hizmetlerini de içermektedir. Bu da gezmek isteyen vatandaşlarımız için daha ekonomik olmaktadır.” sözlerini kaydetti.

Son Güncelleme: 05.08.2022 13:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.