Sondaj Makinası

24 Eylül 2024 Salı 12:41
Sondaj Makinası

Derinlik açma amaçlı üretilen sondaj makinası petrol ve su kuyuları, inşaat, foseptik çukuru, platform, menfez, karot alma, metro, tünel, alt geçit, havuz ve kanal açma gibi işlerde kullanılır. Birden çok çeşidi olan bu makinalar vidalı, merdivenli ve paletli güçlü bir iş makinası gurubunda sınıflandırılır.Toprak bir zemin veya daha sert kayaçları delebilecek güçte olan sondaj makinası firma tarafından sıfır ve ikinci el olarak satışa sunulur.

Sondaj Makinası Kullanım Sektörleri

Sondaj makinası kullanım alanlarından bahsettikten sonra bu araçları satın alan firmalar özel sektör ve kamusal kurumlardır. Özellikle kurumsal olarak İl Özel İdareleri, Tarımsal Özel ve kamu kuruluşları, Jeoloji, Arkeolojik kazılarda, maden ve inşaat mühendislikleri, su bilimleri ve Belediyelerde ihtiyaç duyulan sondaj makinası çiftçilik ile uğraşanlar için de gereklidir.

Sondaj Makina Çeşitleri

Firmaların satışını yaptığı sondaj makinaları içerisinde yer alan ilk ürün darbeli sondaj makinası günümüzde de halen tercih edilmektedir. Sert, orta ve yumuşak uçlu matkap çeşitliliği olan sondaj makinası ağır iş makina sınıfında yer alır. Hidrolik kırma ve üstten delerek ilerleme işlemi gerçekleştirilen sondaj makinası penetrasyon testine uygun imal edilir.

Vidalı delik açma düzeneği olan sondaj makinası ister bir başka motorlu araca monte edilmiş şekilde ister ise sağlam bir direğe monte edilerek çalıştırılır. Bu özelliği ile dağ gibi zorlu yerlere kolaylıkla götürülebilir.

Özelliklerine Göre Sondaj Makinaları

Etüt işlemlerinde de rahatlıkla kullanılan sondaj makinaları kombine çalışan, rotari ve ilk imal edildiği şekli olan darbeli özelliklerde 3 ayrı sınıfta değerlendirilir. Paletli sondaj makinaları özel amaçlı kullanıma uygun olup, çoğunluklar elektrik üretim ve işletme alanlarında ise kızaklı sondaj makinası kullanılır. Bir diğer sondaj makine özelliği monteli olandır.

Sondaj Makinasını Oluşturan Parçaları

Sondaj makinası genel bazı parçaların bir araya gelmesi ile bir bütünlük oluşturur. Bu parçalar sondajın olmazsa olmazıdır.

5 bölümden oluşan bu parçalar; elektrikli, benzinli veya dizelden oluşan tahrik ünitesi, debriyaj ve şanzımandan oluşan güç aktarma parçası, hidrolik, vinç, kedi başı ve morseti içine alan ana parça sondaj bölümü, sondajın bağlantı kısmı olan kızak ve farklı genişlikte uçları olan matkap ayrıca sondaj makina pompalarını da çeşitlerine göre sınıflandırılır ise; pistonlu, santrifüj, dalgıç ve derinliğine uygun pompalar mevcuttur.

Sondaj Makina Ölçü Birimleri

Sondaj makinası satın alırken farklı özellik ve sınıflandırmaları yanı sıra sondaj makinası ölçü birimlerini de bilmekte fayda vardır. İnç : 2,54 cm, : 30,48 cm, kara mili : 1609,35 m, galon : 3,785 lt, libre : 0,453 kl..1 karat : 0,2 gr gibi ölçü tanımları sondaj makina kullanımında ifade edilir. Sondaj makina emme gücü dünya katmanı atmosferdeki hava basıncına bağlı olur.

Türkiye’nin en kaliteli sondaj makinası üreticisi ile tanışmak için hemen tıklayın! https://www.acarkardeslersondaj.com/tr

Anahtar Kelimeler:
Sondaj Makinası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.