Sabancı’dan grup başkanlığına uluslararası atama

Dijital teknolojiler, organizasyon yapısında yeni bir iş kolu olarak ele alınırken, oluşturulan Sabancı Holding Dijital Grup Başkanlığı görevine Max Speur atandı.

09 Mart 2023 Perşembe 13:18
Sabancı’dan grup başkanlığına uluslararası atama

Küresel büyüme stratejisinde ‘yeni ekonomi’yi odağına alan Sabancı Holding, organizasyon yapısında da bu yönde bir değişikliğe gitti. Topluluğun son dönemdeki büyümesinin itici güçlerinden biri olan dijital teknolojiler, organizasyon yapısında yeni bir iş kolu olarak ele alınırken, oluşturulan Sabancı Holding Dijital Grup Başkanlığı görevine Max Speur atandı.

Geçmiş dönemde çok sayıda bilişim ve teknoloji şirketinin üst düzey yöneticiliğini yapan Max Speur, 15 Mart 2023 tarihi itibarıyla Sabancı Holding’deki görevine başlayacak. Max Speur, yeni organizasyon yapısı kapsamında SabancıDx, Radiflow, SEM ve Teknosa şirketlerinin büyüme süreçlerine liderlik edecek.

Yeni organizasyon yapısı, Sabancı Topluluğu’nun yeni nesil teknolojilere dayalı iş modellerine odaklanmasına destek olurken, Dünya’nın Sabancı’sı vizyonuna da önemli katkılar sunacak.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, dijitalin Sabancı Topluluğu’nun gelecek yol haritasında çok önemli bir rolü olduğunun altını çizerken, “Sabancı Topluluğu olarak, önümüzdeki 5 yıllık dönemde yatırımlarımızın yüzde 75’ini ‘yeni ekonomi’ olarak adlandırdığımız enerji ve iklim teknolojileri, ileri malzeme teknolojileri ve dijital teknolojiler alanlarına gerçekleştireceğiz. Özellikle son 2 yıllık dönemde, dijital teknolojiler konusundaki kararlılığımızı ortaya koyan çok sayıda önemli yatırımı da hayata geçirdik. Kurumsal Girişim Sermayesi Fonumuz Sabancı Ventures, SabancıDx ve Sabancı İklim Teknolojileri şirketlerimiz aracılığıyla, Türkiye’de ve dünyada yıkıcı inovasyonun peşinde koşan, sürdürülebilirlik anlayışımızı teknolojiyle birleştiren çok sayıda önemli girişime yatırımcı olarak dahil olduk. Bunların yanı sıra SabancıDx ve Teknosa gibi şirketlerimiz de, hayata geçirdikleri öncü ve örnek uygulamalarla Topluluğumuza çok önemli dijital yetenekler kazandırdı. Bu süreçte, büyük emekleri olan Kıvanç Zaimler ve Hakan Timur’a da özellikle teşekkür ediyorum. Açıkladığımız yeni organizasyon yapımız, dijital teknolojiler alanında çok daha odaklı gitmemize yardımcı olurken, Sabancı’yı teknolojik gelişmelere çok daha hızlı adapte olan, bu teknolojilere küresel ölçekte yön verme kabiliyetine sahip bir yapıya kavuşturacak. Dijital Grup Başkanımız olarak aramıza katılan Max Speur’ün, bugüne kadar uluslararası alanda edindiği engin deneyiminin bu yolculukta bizlere büyük katkılar sunacağına yürekten inanıyorum. Bu vesileyle, kendisine hoş geldin diyor ve yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.