Beylikdüzü WISC IV

02 Eylül 2022 Cuma 13:31
Beylikdüzü WISC IV

Beylikdüzü WISC IV bir zekâ testidir. Bu test 6 ila 16 yaş grubuna yöneliktir. Bireysel olarak uygulanan bu test bir ila 1,5 saat arası sürer. Beylikdüzü zekâ testi ülkemizde en fazla kullanılan zekâ ve yetenek testleri arasındadır. Bu testin geçerliliği ve güvenilirliği son derece yüksektir. Zekâ testleri Yüksel psikoloji Merkezi uzman rehberler tarafından uygulanabilen bir test türüdür. Yani bu testi yapacak olan kişinin muhakkak psikoloji lisans mezunu olması gereklidir. Bununla birlikte ölçme aracı ile ilgili özel kuruluşlar veya mesleki örgütler tarafından yeterlilik sertifikası da bulunması gerekir.

Zekâ Testi

Beylikdüzü zeka testi bireyin zihinsel performansını belirlemek için uygulanan bir test türüdür. Bu testler performans ve sözel olmak üzere iki bölümdür. Bu bölümlerden her birinde 5 ana test bir de yedek test vardır. Zekâ testleri bu şekilde toplamda 6 testten meydana gelir. Zekâ testi sırasında eğer herhangi bir alt test bozulursa bu durumda bu bölüme yedek test uygulanır. 1939 yılında David Wescler tarafından hazırlanan WISC IV zekâ testi öncelikle yetişkinler için ortaya çıkmıştı. Daha sonrasında ise yapılan düzenlemelerle birlikte bu test çocuklar için de uygulanır olmuştur. Zekâ testi yalnızca bu konuda yetkinliği bulunan bir uzman desteği eşliğinde yapılabilen bir test türüdür.

Sözel zekâ ve performans zekâ bölümleri olmak üzere 2 bölümü olan bu testler günümüzde psikoloji merkezlerinde uygulanan bir testtir. Ayrıca bu test bazı üniversite hastaneleri ve araştırma hastanelerinde de uygulanabiliyor. Beylikdüzü WISK IV yaptırmak isteyen kişiler zekâ testi yaptıracak oldukları merkezi ya da hastaneyi iyi bir şekilde araştırmalı ve güvenilir bir yerde zeka testi yaptırmalıdır. Yüksel psikoloji tedavi merkezini ziyaret ederek zeka testleri konusunda bilgi alabilirsiniz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.