Asfalt Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Asfalt dayanıklı akmaz halden katı hale kadar değişkenlik gösteren siyah kahverengi ve gri tonlara sahip olan bir organik madde olarak karşımıza çıkmaktadır.

29 Eylül 2022 Perşembe 15:09
Asfalt Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Asfalt bir petrol yan ürünü kabul edilmektedir. Asfalt yolların havaalanlarının kaplanmasında bazen çatı yalıtımında su ile ilgili olan yapılarda su geçirmezliği özelliği ile kullanılarak kendine geniş bir alan yer etmiştir.

Yapışkan özelliğe sahip olan asfalt boya sanayinde akü üretiminde su kanallarını kaplamada ve kil tuğlalarını yapıştırmada sıkça kullanılmaktadır. Asfalt petrolün oksidasyonu sonucunda ortaya çıkan bir üründür. Kökeni Petrol olan asfalt çamur ve göl halinde bulunduğu gibi yer altında Kaya aralarında sert halde de bulunmaktadır. Sert haldekiler Yer altından maden çıkarılır gibi yüzeye çıkarılır ve Kullanıma hazır hale getirilir. Soğuk asfalt konusunda desteğe ihtiyaç duyduğunuzda Asfalt Firmaları Ankara sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Asfalt Dökme Avantajları

Asfalt dökümü kesinlikle avantajlı nokta yollarda gözenekli asfaltın kullanıldığı diğer geçirimsiz yüzeylerden daha fazla yağmur suyu yönetimine yardımcı olabilen bu yöntemle gözenekli kaplamalar bir sahanın hidrolojisini eski haline getirebilir.  Hatta akışı sızmaya dönüştüren su ve diğer sıvıların serbestçe akmasına izin veren çevreye birçok yardımı olan bir yöntemdir. Ankara asfalt firmaları bu avantajlı seçimden faydalanmanız için size destek olmaktadır.

Asfalt Çeşitleri Nelerdir?

Temelde 5 çeşit asfalt bulunmaktadır. Bunlardan birisi soğuk asfalt olmakla beraber Diğerleri de sıcak asfalt mastik asfalt beton asfalt polimer modifiye asfalt şeklindedir. Asfalt Firmaları Ankara sitesini ziyaret ederek asfalt a döktürme ve asfalt çeşitleri hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Kaynak: https://asfaltfirmalariankara.com/soguk-asfalt/

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.