Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Ödül Gururu!

 Eskişehir Valiliği himayesinde Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Sosyal Kooperatifimizle Çalışma Yaşamındayız: Zihin Yetersizliği Olan Gençlerin İstihdamının Desteklenmesi” adlı proje; Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından düzenlenen 2022 Ortak Yarınlar Ödülüne layık görüldü.

06 Aralık 2022 Salı 12:07
Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Ödül Gururu!

Kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin desteklenmesinin ve yaygınlaştırılmasının amaçlandığı proje kapsamında 2022 TİSK Ortak Yarınlar Ödüllerine Türkiye’de yürütülen farklı kategorilerde 180 proje başvurusu yapıldı.

Ankara’da gerçekleştirilen ödül törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Osman Yıldız, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, iş ve işçi sendika başkanları, sanayici, iş insanları ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yürütücülüğünde gerçekleştirilen Sosyal Kooperatifimizle Çalışma Yaşamındayız: Zihin Engelli Gençlerin Sosyal Kooperatifle İstihdamının Desteklenmesi Projesi Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Ödülü kategorisinde yarıştı.  Engelli bireylerin güçlendirilmesine ve desteklenmesine yönelik hayata geçirilen sürdürülebilir proje olması sebebiyle ödüle layık görüldü.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda görev yapan BEBKA desteği ile Eskişehir Valiliği, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan projede Eskişehir Sanayi Odası ortak olarak yer aldı.

Projenin amacı zihin yetersizliği olan bireylerin okul sonrası yaşama geçişlerinde iş deneyimi elde ederek çalışma yaşamına katılımlarının desteklenerek istihdamlarının gerçekleştirilmesidir. Toplumun en dezavantajlı kesiminin istihdama katılımını kolaylaştırmak, genç işsizliğin azaltması, mesleki bilgi ve becerilerin geliştirilmesidir.

Proje Türkiye’de ilk olma özelliği taşımaktadır. Örnek bir model geliştirilmiştir. Model aynı zamanda Sosyal Kooperatifçiliği de desteklemektedir.

Proje kapsamında Özkan Halaç Özel Eğitim Meslek Okulunda atölyeler açılmış; oto yıkama, çamaşır ve kuru temizleme, kafeterya ve montaj paketleme atölyeleri kurulmuştur. Gençlerimiz halen bu atölyelerde hem sosyalleşmeye hem de öğrenmeye, çalışmaya, üretmeye devam etmektedir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.