Anayasa Mahkemesinin kararını olumlu buluyoruz

10 Kasım 2022 Perşembe 11:02
Anayasa Mahkemesinin kararını olumlu buluyoruz

Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın,Anayasa Mahkemesinin; Eğitim-Bir-Sen’in ve en çok üyeye sahip diğer iki sendikanın görüşlerini alma yönünde kararını olumlu bulduklarını kaydetti. Yalçın, " Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı hükümlerinin iptali istemli davada Anayasa Mahkemesinin; Eğitim-Bir-Sen’in ve en çok üyeye sahip diğer iki sendikanın görüşlerini alma yönünde karar alması, katılımcı demokrasi ve hak arama özgürlüğü adına olumlu bir adımdır.

AYM’nin bu kararı, Eğitim-Bir-Sen olarak hazırladığımız “ÖMK Taslağı” içinde yer alan önerilerimizin, mevcut kanunun aksayan ve düzenleme gerektiren yönlerinin,öğretmenlerimizin beklentilerinin yüksek mahkeme tarafından da anlaşılmasına vesile olacaktır.

Paylaşacağımız görüşlerin, öğretmenlerin beklentilerini karşılayacak, toplu sözleşme talebimiz ekseninde öğretmenlikte geçen hizmet süresinin esas alındığı bir kariyer düzenlemesine kapı aralayan sağlıklı bir karara yardımcı olmasını umuyoruz.

Anayasa Mahkemesinin 2008 yılındaki kararıyla oluşan kaosun, yaşanan hak kayıplarının, mağduriyetlerin, adaletsizliklerin ve eşitsizliklerin, verilecek yeni karar ile tekerrür etmemesi en büyük temennimizdir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.