Kars Çayı taştı, evlere su bastı

Kars Çayı taştı, karların ermesiyle birlikte dere kenarında bulunan evleri su bastı.

04 Nisan 2022 Pazartesi 10:04
Kars Çayı taştı, evlere su bastı

Kars Çayı taştı, karların ermesiyle birlikte dere kenarında bulunan evleri su bastı.

Kars’ta havaların aniden ısınmasıyla birlikte eriyen karlar, başta Kars Çayı olmak üzere dereleri taşırdı. Halitpaşa Mahallesi’nden geçen derenin taşmasıyla birlikte bazı evlere su doldu. Vatandaşlar evlerine dolan suyu kovalarla boşalttı.

Kars’ta Kars Çayı’nın taşmasıyla birlikte su kenarında bulunan ağaçlar sular altında kalırken, Dereiçi bölgesinde bulunan HES Barajı’nın ise kapaklarının üzerinde akan üzerinden dökülen su ise görenleri korkuttu.

Kars’ta özellikle Mart ayında yağan karın ardından yetkililerde sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları uyarıda bulunmuştu.

Kars Valiliği’nden yapılan açıklamada, dere kenarında bulunan vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları istenmişti.

(Işık Çapanoğlu / İHA)

Anahtar Kelimeler:
Kars
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.