Reklam Hesabı Kısıtlandı Ne Yapılması Gerekir?

08 Ekim 2022 Cumartesi 12:20
Reklam Hesabı Kısıtlandı Ne Yapılması Gerekir?

Sosyal medya hesaplarında reklam hesabım kapatıldı gibi birçok sorunla karşılaşılıyor. Bu gibi durumlarda reklam verilmiyor ise yapılması gereken bazı hususlar vardır.

Sosyal medya hesaplarında yayınlanan reklam hesaplarında sorun olarak gördüğü ilke ihlali ve dolandırıcılık faaliyeti için reklam yayınlarınızı geçici olarak durdurulmalı da ya da temelli olmak üzere reklam hesapları kapatılabilmektedir. Eğer böyle bir durumla karşı karşıya geldiyse ne yapmanız gerekmektedir? Facebook reklam hesabı kapatılması sorununu yaşamamak ve Facebook reklam hesabının kapatılmaması için nelere dikkat etmek gerekli önce unların bilinmesinde fayda vardır.

Facebook Reklam Hesabının Kapatılması

Facebook reklam hesabı kapatılması sorunu; Facebook, oluşturduğunuz reklamlarda ya da doğrudan oluşturulan reklam hesabında sorun oluştuğu bir davranış saptadı ise reklam hesabı geçici olarak dondurulur. Ya da kalıcı olarak kapatılmış olabilir. Bu gibi durumların birçok farklı sebebi vardır.

Öncelikle yapılması gereken ödeme yöntemlerinize dikkat etmek gerekmektedir. Kurulan Facebook reklam hesabı ile ödeme alınacak kart sabinin adı aynı olması gerekmektedir. Bu başlıca bir etken olabilmektedir. Ya da ödeme yöntemlerinizde ani değişimler de bulunuldu ise Facebook, reklam hesabını korumak adında hesabı dondurmuş olabilmektedir.

Eğer reklam hesabım kapatıldı gibi sorunda ödeme yöntemiyle alakalı bir dondurma olduğunu, size gösterilen uyarı ekranında “Reklam hesabınızda bazı sıra dışı hareketler olduğundan dolayı reklamlarınızı durdurarak hesabınızı koruyoruz. Eğer hesabı doğruladıktan sonra, mevcut bakiye kullanarak reklamlarınızı yeniden başlatacağız.” Gibi bir yazı görülmesi ile anlaşılabilir. Şayet “Reklam hesabınız ilke ihlalleri sebebiyle işaretlendi. Yayınlamakta olduğunuz reklamlar kapatıldı. Bunun bir hata olduğunu düşünülüyor ise, lütfen bizimle iletişime geçin.” gibi bir uyarı görülüyor ise; Facebook, reklamlarda ilke ihlalleri adı altında uygun olmayan reklam olarak gördüğü reklamları durdurmuş ve hesabın kapanmış olduğunu gösterir.

Dondurulan ve Kapatılan Facebook Reklam Hesapları İçin Neler Yapılabilir?

Eğer dondurulmuş bir reklam hesabı için ödeme yönteminden dolayı uyarı alındı ise hesabın doğrulanması ve ödeme yöntemlerinin kontrol edilmesi ile yardım alınması sağlanacaktır. Hesabı doğrulama ekranında sorulan soruları olabildiğince açıklayıcı bir şekilde doldurulması ve sonrasında “Gönder” butonuna tıklanarak işleminin bitirmesi gerekmektedir. Facebook yetkilileri tarafından hesap sahibine tahminen bir hafta içerisinde mail gönderilerek ya da hesap sahibinin arayacaklardır.

Reklam hesabım kapatıldı gibi sorunlar için ilke ihlallerinden dolayı bir uyarı alındı ise hesap geri döndürmek biraz daha zor olabilir.  İletişime geçmek için bir irtibat sayfası yapılmış olmasına rağmen kapatılan Facebook reklam hesaplarının tekrar açılması çok mümkün değildir. Buna rağmen denemek için yapılabilecek bir yöntem ise ilerlemesi gereken şekilde yapılması gerekir. Uyarıda verilen “bizimle iletişime geçin” butonuna tıklanarak yönlendirilen sayfadaki bilgileri eksiksiz bir biçimde doldurulmasından sonra “Gönder” butonuna basılarak başvuru yapılması için yeterli bir adım olacaktır. Tüm öğrenmek istediklerinizi Facebook Hesap sitesinde bulabilirsiniz.

Kaynak: https://facebookhesap.com/blog/instagram-reklam-hesabim-kapatildi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.