Kazakistan’da patlayan olayların yansıması ülkemizde de etkili oldu. Hiç tahmin edilmeyen bir kurumda önemli bir istifa yaşandı. Türki devlette yaşanan ayaklanmaların ardından THY pilotları ve görevlileri bir otelde günlerce mahsur kalmıştı. İşin garip yanı THY Genel müdürünün de Kazakistan’da olduğu ortaya çıkmıştı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın, eşiyle birlikte bulduğu ilk uçakla Türkiye’ye gelmesi personeli ise Kazakistan’da bırakması epey konuşulmuştu. Bu olaylar sonrası 2 gün önce  THY Yönetim Kurulu olağanüstü toplandı ve İlker Aycı istifa etti. Yerine Ahmet Bolat getirildi…

Akademisyen, yönetici olarak çeşitli üniversitelerde ve şirketlerde görev yapan Bolat, 400'e yakın uçak satın alımı ile 150'ye yakın uçak kiralanmasında hizmet etti. Bolat, TurkishCabinInterior AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Turkish HABOM AŞ ve SunExpress Havayolları Yönetim Kurulları Üyesi ve THY Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalıştı.

Ahmet Bolat bence isabetli bir seçim olmuş. Kurumu yakından tanıyor ve biliyor. Liyakat sahibi…

Havacılık denilince on parmağında on marifet olduğunu söyleyebiliriz.

Bolat’ın en tepeye geçmesinin ardından kurumda yeni atamalar, görevden almalar ve istifalar da yaşanacak elbette…

THY’de Bolat ile birlikte büyük bir değişime başlıyor.

İTALYA TÜRKİYE’Yİ ÖRNEK ALSIN!

İtalya’da şu sıralar siyasi bir kriz yaşanıyor. İtalya'da devam eden cumhurbaşkanı seçimlerinde 4. turda da adaylardan hiçbiri seçilmek için gereken oy sayısına ulaşamadı.

İtalya Meclisi’nde gelecek hafta görevi sona erecek olan Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'nın yerini alacak yeni aday 4. turda da seçilemedi

İtalya Başbakanı MarioDraghi'nin, cumhurbaşkanlığı görevini üstlenmek istediği ancak bazı partiler tarafından bu durumun erken seçim ve siyasi dengesizliği tetikleyeceği konusunda endişe yaşadığı ileri sürülüyor.

İkinci kez görev almak istemediğini belirten 80 yaşındaki Cumhurbaşkanı Mattarella’nın, oylamanın üçüncü gününde 125 oy ve bugünkü 4. turda 166 oy ile en fazla oyu aldığı belirtilirken, yapılan oylamadaki boş oy sayısının ise 400’ü aştığı açıklandı.

Bizdeki Cumhurbaşkanlığı krizlerinin bir benzeri yaşanıyor. Parlamento kilitlenmiş durumda İtalyanların yapacakları en iyi iş bizdeki gibi “halkın önüne sandığı koymak olmalı”

Sonra da gelsin başkanlık sistemi!

YOLU KAPALI TÜRKİYE!

Bir yandan bir ses “sorumluluk belediyenin”

Bir başka yandan bir başka ses “Sorumluluk Ulaştırma Bakanlığı’nın”

Sonuçta yolu kapalı Türkiye ve sorumlusu yok!

Yaz ayları gelsin, sorumsuzlar “yetkili benim” diyecekler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.