Kendini yakan adamı nasıl söndürdü

Galata Kulesi Meydanı’nda dün akşam saatlerinde üzerine yanıcı madde dökerek kendini ateşe veren şahsa ait güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı.

01 Haziran 2022 Çarşamba 14:03

Galata Kulesi Meydanı’nda eline plastik orak alan bir kişi tinerle kendini yaktı. Gencin alev topuna döndüğü o dehşet anları kameralara yansırken, vatandaşların yangın söndürme tüpüyle müdahale ettiği genç ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.
Olay, saat 19.30 sıralarında Beyoğlu Galata Kulesi Meydanı Büyük Hendek Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde eline plastik bir orak alan Abdullah Cihat Turan P. (28), henüz bilinmeyen bir nedenle kıyafetine önce tiner döktü ardından da kendini ateşe verdi. Bir anda yanmaya başlayan genç adeta alev topuna döndü. Görenleri şoke olduğu olayda yanan gence çevredeki esnaf yangın söndürme tüpüyle müdahale etti. Müdahalenin ardından ağır yaralı genç yere yığıldı. Dehşet anları ise cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Galata Kulesi Meydanı’nda dün akşam saatlerinde üzerine yanıcı madde dökerek kendini ateşe veren şahsa ait güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Yanan şahsa ilk müdahaleyi yaparak söndüren esnaf Gökhan Özdemir, “İlk başta olanları illüzyon gösterisi sandım, çok şaşkınım” dedi.

Olay dün akşam saatlerinde Beyoğlu Galata Kulesi Meydanı Büyük Hendek Caddesi üzerinde meydana gelmişti. Eline plastik bir orak alarak Abdullah Cihat Turan P. (28), henüz bilinmeyen bir nedenle kıyafetine önce tiner döküp ardından da kendini ateşe vermişti. Bir anda yanmaya başlayan genç adeta alev topuna dönmüş ve görenleri şoke eden olayda yanan gence ilk müdahaleyi çevredeki esnaf yapmıştı. Olaya ilişkin güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Şahsın Galata Kulesi önüne gelerek kendini ateşe vermesi ve bir anda alev topuna dönme anları bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

"ATEŞ HER YERİNİ TAMAMEN SARINCA BÜTÜN VÜCUDU ALEV TOPUNA DÖNÜŞTÜ"

Kendini yakan şahsa ilk müdahaleyi yapan ve olayı ilk anda illüzyon gösterisi sandığını söyleyen esnaf Gökhan Özdemir, “Kostümlü birisi geldi meydana. Ondan sonra bir anda yanmaya başladı. Yanmaya başladığını ilk gördüğümde illüzyon gösterisi yapıyor zannettim. Sonra baktım ki ateş her yerini tamamen sarmış, bütün vücudunu sarınca alev topuna dönüştü. Hala illüzyon gösterisi yaptığını zannettim. O yüzde sadece izledim. Sonra dizlerinin üzerine çöktüğü zaman gerçekten yandığını fark ettim. Olayın illüzyon olmadığını fark ettim. Hemen yangın tüpünü aldım ve müdahale ettim. Yanan kişiyi söndürdüm ve ambulansa haber verdim. 10 dakika sonra ambulans geldi. Şahıs hastaneye kaldırıldı. Sosyal medyada da benim üzerimden yanmasını mı bekledin? diye tabirler kullanmışlar. Ben böyle bir şeyi ilk defa gördüm. Şaşkınlıkla izledim. İlk müdahaleyi de ben yaptım. O sırada çevredekiler fotoğraf ve video çekiyordu. Adamın da üzerinde siyah bir kostüm vardı, elinde de bir orak vardı. Değişik bir giyiniş tarzı vardı. Her şey bir anda oldu” dedi.

O ANLAR KAMERADA

Kameraya yansıyan görüntülerde, şahsın meydana gelerek kendini ateşe vermesiyle bir anda alev topuna dönüşmesinin ardından çevredekilerin şaşkınlığı ve esnafın olaya müdahalede bulunması yer alıyor.

(Onur Dursun - Gülşah Kahveci /İHA)

Son Güncelleme: 01.06.2022 14:27
Anahtar Kelimeler:
Galata
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.