www.gazetenews.com

Web Hosting Hizmetleri

BİLİM VE TEKNOLOJİ

Web sitelerini veya web uygulamalarını internette yayınlayabilmeyi sağlayan online hizmete web hosting adı verilmektedir. Web hosting hizmetinin görevi; sağlayıcınız sunucuyu açık ve çalışır tutarak, zararlı saldırılardan koruma ve içeriğinizi (metinler, görseller, dosyalar) sunucudan ziyaretçilerinizin tarayıcılarına aktarmasıdır. Müşterilerinin web sitelerini kendi sunucularında barındırmaktadır ve bu sunucular da Veri İşlem Merkezlerinde (CPD) yer almaktadır.

Bunlar, en gelişmiş güvenlik sistemlerinin yanı sıra (hem donanım, hem de yazılım olarak) sürekli ve güvenli internet bağlantılarına da sahip olan oluşumlar grubudur. Web hosting işlemleriniz için Verimek adresinden bilgi alabilirsiniz.

Web Hosting Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hosting hesabınızdaki tüm şifreli alanların şifrelerini belirli periyotlarda yenilemeye özen göstermelisiniz. Sadece güvenilir kaynaklardan edindiğiniz eklenti, modifikasyon ve yamaları kullanmalısınız. Kaynağı belli olmayan yazılımları hosting hesabınıza kurmamaya dikkat etmelisiniz.

 Bilgisayarınıza mutlaka antivirüs yazılımı kurmalısınız. Bilgisayarınıza istemeden indirebileceğiniz kötü niyetli yazılımlarının şifre gibi bilgilerinize erişmesini engellemeye dikkat etmelisiniz.

İlk olarak yayımlamak istediğiniz internet sitesinin yazıldığı yazılım diline göre bir hosting paketi seçilmesi gerekmektedir. Yani, eğer siteniz PHP ile kodlanmış bir site ise Linux tabanlı hosting paketlerini, eğer asp.net, mvc, netcore teknolojileri ile yazılmış ise Windows tabanlı hosting paketlerini temin etmelisiniz. Ek olarak çeşitli özelliklere sahip hosting paketlerinde CPU, RAM ve disk özellikleri de internet sitenizin ihtiyaçları doğrultusunda olması gereklidir. Web hosting hizmetleri için Verimek adresinden bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: https://verimek.com/web-hosting.php

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.